Music

Kim belandt in XTips met gevoelig zouk-nummer

  1. Newschevron right
  2. Kim belandt in XTips met gevoelig zouk-nummer
De Franse zouk-zangeres Kim Almarcha heeft de XTips bereikt met het nummer 'Mal à T'oublier'. De zangeres, die als artiestennaam haar voornaam gebruikt, stond een aantal jaar geleden in de Latin Top 30 met haar single 'Je Peux Dead'. Met dit aanstekelijke nummer wist ze uiteindelijk de eerste positie te veroveren.

De 22-jarige Kim is in Parijs geboren maar haar roots liggen in Martinique en Spanje. Op vroege leeftijd hield ze zich al bezig met muziek maar ze raakte pas later geïnspireerd door de cultuur en muziek van de Franstalige Caribische eilanden. Toen ze vier jaar geleden componist Mélo Gangstaa ontmoet had, gingen ze samen aan de slag met het maken van muziek. Het eerste resultaat van hun samenwerking was het nummer 'Mérité Mwen'. De zangeres boekte succes met de track waardoor ze al snel de studio weer indook om haar eerste album op te nemen. De cd, Premiers Pas, werd in 2009 gelanceerd.

Na het succes van haar eerste album heeft ze een jaar rust gehouden. Dit jaar maakte ze haar comeback met twee singles die allebei de derde positie in de iTunes chart hadden bereikt. Kim heeft haar fans een tweede album beloofd waarop dancehall, zouk, reggae en Afrikaanse pop-elementen zijn verwerkt.


Ster advertentie
Ster advertentie