Music

Dit zijn de meest gestreamde Spotify-artiesten van 2020

foto: EPA/Blinding Lights/FunXfoto: EPA/Blinding Lights/FunX
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de meest gestreamde Spotify-artiesten van 2020

Zoals elk jaar heeft Spotify in Spotify's Wrapped weer op een rijtje gezet naar welke artiesten en tracks we afgelopen jaar het meeste luisterden. Welke tunes sleepten onze door de quarantaine heen? En welke artiesten hadden de meest virale hits van 2020?

Bad Bunny

Het zijn de latin tunes van de Puerto Ricaanse Bad Bunny waar Spotify-luisteraars in 2020 het lekkerst op gingen. De zanger staat bovenaan de lijst van wereldwijd meest gestreamde artiesten met 8,3 miljard streams en zijn album YHLQMDLG is ook nog eens het meest gestreamde album van het jaar. Bad Bunny wordt in het lijstje van populairste artiesten opgevolgd door Drake, J Balvin, Juice WRLD en The Weeknd. Bij de vrouwen was Billie Eilish afgelopen jaar het populairst, gevolgd door Taylor Swift, Ariana Grande, Dua Lipa en Halsey.

foto: Spotify

Meest gestreamde albums van 2020

Nederlandse hiphop domineert

In Nederland mag Snelle zichzelf de grootste Spotify-artiest van het jaar noemen. Verder bleek Nederlandse hiphop in 2020 wederom het populairst, want Boef, Frenna, Lil Kleine en Josylvio vormen de rest van de top vijf. Wat betreft tracks is het The Weeknds Blinding Lights die het meest afgespeeld werd, gevolgd door Roses Remix van SAINt JHN en Imanbek, Smoorverliefd van Snelle, Pa Olvidarte van Emma Heesters en Rolf Sanchez en Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch.

Ook in de lijst met meest beluisterde albums blijken r&b en hiphop de populairst genres in Nederland. The Weeknd staast daar namelijk bovenaan met After Hours, gevolgd door Boefs Allemaal Een Droom, Lil Kleine's Jongen Van De Straat, Frenna's 't album onderweg naar 'Het Album' en Pop Smoke's Shoot For The Stars Aim For The Moon.

Geen Grammy, wél streams

Niet alleen in ons land werd Blinding Lights grijsgedraaid, ook wereldwijd is The Weeknds hit de populairste Spotify-track van afgelopen jaar. Het nummer werd 1,6 miljard keer afgespeeld. Hoewel zijn Grammy-nominaties tot grote verbazing van velen nergens te bekennen zijn, wordt nu ook opnieuw bevestigd dat zijn hele album After Hours een groot succes is. Het staat op nummer twee in het lijstje met meest gestreamde albums.

foto: Spotify

Meest gestreamde tracks van 2020

Ster advertentie
Ster advertentie