Music

Ali B redde Nindo / Keizer van faillissement

  1. Newschevron right
  2. Ali B redde Nindo / Keizer van faillissement
Keizer's debuutalbum Karma ligt vanaf 17 september in de winkels, maar dat ging niet zo makkelijk als iedereen misschien zou denken. Negativ, Jimmy Tan en rapper Keizer vertellen in een openhartig gesprek met Puna hoe Ali B hun label Nindo ooit van de rand van de afgrond redde.

Al het geld was weg

Nindo bestond in het verleden uit drie mensen, Jimmy, Nega en nog iemand. Die laatste heeft volgens Nega de hele zakelijke rekening vergokt: "Niet één, twee of tien duizend, maar alles was weg!" Na deze financiële klap heeft Ali B's label SPEC ze uit de brand geholpen: "Ze hebben ons onder hun hoede genomen en gesteund, zowel financieel als met middelen en kennis. Zij hebben ons er doorheen gesleept," aldus Jimmy Tan.Vertrouwen

Jimmy prijst ook de instelling van Keizer: "Keizer bleef altijd het vertrouwen in ons houden." Het eindresultaat daarvan is het debuutalbum 'Karma' dat vanaf 17 september verkrijgbaar is. Daarop staan natuurlijk ook de FunX hits: Wat Ga Ik Doen en Liever Alleen. Vandaar dat FunX de clubtour van Keizer presenteert die 18 september van start gaat in de Amsterdamse Bitterzoet en daarna doorgaat naar:

20 sep.: Hilversum (De Vorstin)
04 okt.: Drachten (Iduna)
01 nov.: Groningen (Simplon)
07 nov.: Hoofddorp (De Duycker)
08 nov.: Lelystad (Underground)

Ster advertentie
Ster advertentie