Music

Akon werkt samen met Brace en Lange Frans

  1. Newschevron right
  2. Akon werkt samen met Brace en Lange Frans
In een interview met FunX verklapte Akon al dat hij een video heeft geschoten met onze eigen Brace. De twee artiesten zongen de remix van Beautiful ook tijdens de concerten van Akon in Nederland. Brace was overigens niet de enige. Ook Lange Frans dook de studio in met Akon.

De Senegalese zanger maakt vaker remixen met buitenlandse artiesten om ze te steunen in hun muzikale carrière. Bij Brace liep het net iets anders. Deze keer mocht namelijk een Nederlandse producer en songwriter van het Akon kamp, Giorgio Tuinfort, de artiest kiezen.

Giorgio wie? Giorgio Tuinfort, de producer van de helft van Akon's nieuwe album Freedom, schrijver van onder andere Forgive Me van Leona Lewis en het brein achter de track 'Right Now (Na Na Na)'. Giorgio scoorde ook in Nederland. Zo produceerde hij het album 'Het Land Van' voor het rapduo Lange Frans en Baas B.

Eerstgenoemde sprong afgelopen weekend de studio in met Akon. Een mooi begin voor de nieuwe solocarrière van Lange Frans, al gaat hij pas in juli beginnen met de werkzaamheden voor de nieuwe cd. Of er materiaal met Akon uitrolt, laat de rapper in het midden. "Het zou zo maar kunnen." Wel vond hij het in ieder geval 'fijn om met zo'n man op te trekken'.

Akon, die afgelopen dagen optrad in Maastricht en Amsterdam, werkte eerder samen met rappers Yes-R en Ali B. Het tweetal zong een Nederlandstalig couplet in van zijn nummer 'Ghetto'.

FunX interview met AkonAkon Ft. Ali B & Yes-R - Ghetto Remix

Ster advertentie
Ster advertentie