Music

Iraanse popster XaniaR deze week de diXte

  1. Newschevron right
  2. Iraanse popster XaniaR deze week de diXte
XaniaR is deze week de diXte op FunX met 'Zendegie Hame Hamine' (zo Is het leven). Hij zingt in het gloednieuwe nummer over een uitzichtloos bestaan, waarin elke dag op de vorige lijkt, op het depressieve af. De bijbehorende videoclip volgt de songtekst bijna naadloos.

De single komt helaas niet uit op CD, omdat XaniaR het in eigen land moet stellen zonder muziekvergunning van het zogenaamde ministerie van Cultuur en Islamitische Leiding. Zonder zo'n vergunning zijn muzikanten veroordeeld tot de muzikale 'underground' en mogen zij hun nummers niet officieel uitbrengen of zelfs openbaar uitvoeren.

Sirvan

Naast zanger is XaniaR arrangeur, componist en tekstschrijver voor talloze binnenlandse artiesten. Zo stond de 27-jarige Iraniër aan de creatieve wieg als componist en tekstschrijver van de eerste twee albums van zijn oudere broer Sirvan, die onlangs zijn 30e verjaardag vierde. Samen met hem was XaniaR in 2010 al eens op FunX te horen met 'Are'. Sirvan ken je daarnaast ook van de FunX-hits Saat 9 en Na Naro.

{source}
<object width="550" height="309"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/w169vrignsM?version=3&amp;hl=nl_NL"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/w169vrignsM?version=3&amp;hl=nl_NL" type="application/x-shockwave-flash" width="550" height="309" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
{/source}

Enrique Iglesias

Vrij verrassend was het bericht van afgelopen week dat XaniaR hoogst waarschijnlijk samen zijn muzikale broer het arrangement zal verzorgen van een remake van "Stay Here Tonight" van Enrique Iglesias' album “Insomniac”.

Acteur

Begin dit jaar was XaniaR ook nog in de Iraanse bioscopen te bewonderen als acteur in de film "Snow on the Pines" van regisseur Peyman Moadi. Die laatste is vooral bekend als hoofdrolspeler in de met internationale prijzen overladen film "A Seperation".

XaniaR / Zanyaar

XaniaR is de artiestennaam van Zanyaar (uitgesproken als: zan-'joor) Khosravi. Hij is geboren en getogen in de hoofdstad Teheran, waar hij studeerde aan één van Irans prestigieuze private Universiteit voor Wetenschap en Cultuur.
Ster advertentie
Ster advertentie