Music

Shakira met Waka Waka op 1 in de XChart Top 100

  1. Newschevron right
  2. Shakira met Waka Waka op 1 in de XChart Top 100
Shakira heeft de eerste plaats veroverd van de XChart Top 100 van 2010 met haar WK-hit Waka Waka! De top 3 van de FunX jaarlijst wordt verder aangevuld door Iyaz met zijn debuutsingle Replay en Stromae die eveneens debuteerde met Alors On Danse.

De XChart Top 100 staat al twee dagen online. Het enige dat nog ontbrak was de top 3. Wie op oudejaarsdag tussen 9.00 uur en 18.00 uur naar de volledige Top 100 heeft geluisterd, weet al dat de eerste plaats is bemachtigd door de heupwiegende Shakira met Waka Waka. De popster bracht in de zomer iedereen aan het dansen met het officiële lied van het Wereld Kampioenschap voetbal. Hetzelfde WK in Zuid-Afrika leverde het Nederlands elftal een tweede plaats op. In dat opzicht doet de Colombiaanse het net iets beter met zowel de eerste plaats in de XChart Top 100 als in de Latin Top 100.

Op de tweede plaats is Iyaz geëindigd met zijn debuutsingle Replay. Bij FunX ging de carrière van de islandpop-zanger als een speer. Begin 2010 leerden we Iyaz kennen met Replay, maar de opvolgers van zijn wereldhit volgden al snel in de vorm van Solo, So Big en het duet Pyramid met Charice.

De derde plaats is weggelegd voor Stromae met zijn aanstekelijke nummer Alors On Danse. De Belgische rapper/dance-sensatie veroverde eerder dit jaar al de eerste plaats van de Dance Top 100, maar moet zijn meerdere erkennen in Shakira en Iyaz.

Bekijk hier de XChart Top 100!

#1 Shakira - Waka Waka


#2 Iyaz - Replay


#3 Stromae - Alors On Danse
Ster advertentie
Ster advertentie