Music

M.I.A. steekt middelvinger op tijdens optreden met Madonna

  1. Newschevron right
  2. M.I.A. steekt middelvinger op tijdens optreden met Madonna
Een tv-optreden van Madonna heeft weer voor opschudding gezorgd. Deze keer zoende de zangeres niet met een andere vrouw, maar stak haar podiumgenoot M.I.A. haar middelvinger op naar de tv-camera's.

Madonna werd door M.I.A. en Nicki Minaj bijgestaan tijdens de halftimeshow van de Super Bowl. Ze zongen samen hun nieuwe single Give Me All Your Luvin' tijdens het grootste Amerikaanse sportevenement van het jaar. De middelvinger van M.I.A. had een bereik van 111 miljoen Amerikanen die gisternacht aan de buis gekluisterd zaten.

Het opvallende aan het tv-incident is dat de uitzending van de Super Bowl een vertragingssysteem heeft, sinds Janet Jackson haar tepel vertoonde in 2004. De middelvinger van M.I.A. was dus te voorkomen, maar volgens tv-zender was het 'spontane gebaar' te laat gezien door het systeem.

Op Twitter brak de Super Bowl het Amerikaanse tweetrecord met 10.000 tweets per seconde. Een deel hiervan bestond uit klachten over de middelvinger. Daarom kwam NBC na de uitzending met een verklaring naar buiten. "We bieden onze excuses aan voor het ongepaste gebaar".Madonna M.I.A. en Nicki Minaj lanceerden afgelopen weekend de langverwachte videoclip van Give Me All Your Luvin.

Ster advertentie
Ster advertentie