Music

Voetballer Soufiane Touzani rapt ode aan Johan Cruijff

  1. Newschevron right
  2. Voetballer Soufiane Touzani rapt ode aan Johan Cruijff

“Ik kan een nieuwe track schrijven: ’Last night, kon ik niet slapen’”, vertelt Soufiane Touzani woensdagochtend aan Fernando in FunX Start. De voetballer heeft een belangrijke dag voor de boeg: hij geeft zijn eerste Johan Cruijff-voetbalclinic en hij presenteert zijn single ‘Superhelden’, een ode aan voetballegende.


"Johan is mijn superheld"
“Johan Cruijff is echt een superheld voor mij”, vertelt Soufiane aan Fernando. “Ik heb veel bekende mensen ontmoet, maar hij is denk ik de bekendste en de meest normale. Toiletjuffrouw of profvoetballer, hij is met iedereen heel relaxt. En toen dacht ik ‘Als hij zo normaal is, zijn er nog meer normale superhelden zoals tienermoeders en vrijwilligers’.”

Twee dagen voor de clipopnames van ‘Superhelden’ scheurde Soufiane zijn meniscus. Vandaar dat hij in de video alleen maar zittend te zien is. De afgelopen weken heeft de voetballer op krukken gelopen, maar dat is nu al niet meer nodig. Over vier weken hoopt hij weer te kunnen knallen.Cruyffclinic
Woensdagmiddag geeft Soufiane ook zijn eerste voetbalclinic die gebaseerd is op de voetbalfilosofie van Johan Cruijff. Soufiane wilde graag met het gedachtegoed van de voetballer aan de slag, maar vond het spannend om dit aan zijn held te vragen. Hij was dan ook best zenuwachtig toen hij naar Barcelona afreisde om het hem te vragen. Tot Soufiane’s grote verbazing zei de voetballer toe en kon hij aan de slag. Soufiane: “Dat die man dat aan mij heeft toevertrouwd is eigenlijk de grootste eer die ik ooit heb gekregen.”

De Johan Cruijff Foundation bestaat dit jaar 14 jaar. Voor de Cruyff Foundation een bijzonder getal omdat Cruijff altijd met rugnummer 14 heeft gevoetbald. Daarom mag een cadeautje van de Foundation aan hun grootste project, de Cruyff Courts, niet ontbreken in de vorm van 14 Cruyff Court Clinics. Woensdag 30 maart gaat de serie van 14 Cruyff Court Clinics van start. Voor het eerst in de geschiedenis zal de voetbalvisie van Johan Cruijff in clinic vorm worden aangeboden aan jongeren tussen de 8 en 10 jaar.

Als je niet schiet, kan je niet scoren
Tijdens de clinics gaan jonge voetballers aan de slag met uitspraken van Cruijff. Een van zijn bekendere uitspraken is: ‘Als je niet schiet, kan je niet scoren’. Soufiane heeft hier een oefening bij bedacht waarbij zoveel mogelijk gescoord moet worden. Bij de uitspraak ‘Je hebt niets aan een geslaagde actie als je de tweede verprutst’, heeft Soufiane een parcourtje opgesteld dat goed afgemaakt moet worden, want als je alleen goed begint, maar slecht eindigt doe je het dus niet goed.

Het gesprekje met Soufiane kan je hier terug luisteren:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/soufianesuperhelden.mp3{/audio}

Wat Johan van de muzikale ode aan hem vindt, weet Soufiane nog niet. Op 25 april is Cruijff jarig en op die dag kan hij een muzikaal cadeautje in zijn Spaanse brievenbus verwachten.

Ster advertentie
Ster advertentie