Music

Rapper Heavy D overleden

  1. Newschevron right
  2. Rapper Heavy D overleden
Dwight Arrington Myers, beter bekend als rapper Heavy D, is gisteren overleden. De Jamaicaans-Amerikaanse mc/producer is 44 jaar geworden. De precieze doodsoorzaak is nog niet bekend.

Aan het eind van de jaren 80 bracht hij met z'n groep het debuutalbum 'Living Large' uit. De cd was gelijk een enorm succes. Hierna hebben Heavy D & The Boyz nog vier albums uitgebracht.

Solo
Daarna begon hij zich te concentreren op zijn acteercarrière. Na een tijdje pakte Dwight de microfoon weer op en begon hij weer met het maken van muziek. Hij heeft drie solo cd's uitgebracht.

Nieuw
Dwight heeft dit jaar nog een album opgenomen dat nog niet is gereleast. Een van z'n vrienden vertelde dat de rapper hem nog twee weken geleden had gevraagd of hij de cd wilde beluisteren en beoordelen.

Interview in de Tim Westwood show


Hits
Heavy D & The Boyz scoorden in 1991 hun grootste hit met het nummer 'Now That We Found Love'. Heavy D was ook te horen op het nummer 'Jam' van Michael Jackson en de remix van de track 'Alright' van Janet Jackson.

Hollywood
Naast muziek maken boekte Dwight ook succes met het acteren. Zo was hij onder andere te zien in de film Life, Step Up en Tower Heist die momenteel in de bioscoop te zien is. Ook in enkele series waaronder Bones, The Tracy Morgan Show en Law & Order wist Heavy D eerder een rol te bemachtigen.

Twitter
Op twitter reageerden verschillende celebrities op de dood van Heavy D. Lees hieronder een aantal van de reacties.

Usher: This is too heavy, I can’t believe it. HEAVY D was just here. Truly gone too soon. My heart and support goes out to his family. R.I.P HEAVY

Nicki Minaj: We’ll never forget you babe! #hiphopelite #RIPHeavyD

Common: Heavy D was…no…is one of Hip-Hops finest. Your art and contribution will live 4ever brother! #RIPHheavyD

Ne-Yo: Man. I was just with Heavy D recently in London. Had I known it’d be the last time I’d see him, I woulda told him he was truly great. RIP…

Samuel L. Jackson:
Ahhh man! Heavy D?! Dwight wz a dear friend. Fond memories of a truly cool brutha.

Heavy D & The Boyz - Now That We Found Love


Michael Jackson ft. Heavy D - Jam


Janet Jackson ft. Heavy D - Alright


Heavy D bij de BET Hip Hop Awards 2011
Ster advertentie
Ster advertentie