Music

Filipijns talent wil Amerika veroveren met Iyaz

  1. Newschevron right
  2. Filipijns talent wil Amerika veroveren met Iyaz
Het kan zijn dat je de Filipijnse zangeres Charice Pempengco al vaker bent tegengekomen op internet. Dit 17-jarige talent werd namelijk ontdekt op YouTube. Nu brengt ze samen met Replay-zanger Iyaz haar Amerikaanse debuutsingle 'Pyramid' uit. Check hier de videoclip!

Over de promotie van Pyramid mag Charice niet klagen. De jonge zangeres trad namelijk al op in de shows van Oprah Winfrey en Ellen DeGeneres.

In haar vaderland bracht Pembengco in 2008 en 2009 al twee albums uit. Nu is het tijd voor de zangeres om zich in de Amerikaanse markt te nestelen. Ondanks dat haar carrière in een stroomversnelling zit, vergeet Charice haar school niet. Haar hoofddoel blijft namelijk het behalen van haar diploma.

Charice Ft. Iyaz - Pyramid
Charmaine Clarice Relucio Pempengco werd in 2005 ontdekt tijdens de audities voor de TV-show Little Big Star, een Filipijnse versie van Idols. Direct na de eerste ronde werd ze weggestuurd, maar niet veel later werd ze teruggehaald met een wildcard. Ze bleek de wildcard dubbel en dwars waard te zijn, want Charice kwam tot aan de finale van het programma. Uiteindelijk werd ze derde.

YouTube

Na haar Little Big Star-tijd verdween ze even van de voorgrond. Pas twee jaar later, in 2007, werd Charice weer opgemerkt. Een fan van haar postte namelijk video's van haar live optredens op videowebsite YouTube. Met miljoenen hits werd de zangeres een ware YouTube-hit.

Oprah en Ellen

Na een video waarin ze de Dreamgirls soundtrack 'And I Am Telling You I'm Not Going' zong, werd ze gevraagd voor de Zuid Koreaanse talentenjacht 'Star King'. Na het zien van haar optreden in Star King werd ze gevraagd voor de Ellen DeGeneres Show. Hierna ging het snel met de zangeres. Charice werd gevraagd voor de immens populaire show van Oprah Winfrey en trad op bij The Paul O'Grady show in Londen.In de afgelopen jaren heeft Pempengco met een aantal bekende artiesten mogen optreden. In de lange lijst vind je onder andere Celine Dion, Andrea Bocelli en David Archuleta.

Feyenoord

Bijna 50.000 mensen hebben Charice in een volle Kuip zien optreden. In 2008 zong ze 'You'll Never Walk Alone' tijdens het honderdjarig bestaan van voetbalclub Feyenoord.

Ster advertentie
Ster advertentie