Music

Dat 3robi echt de 'Jonge Jongen Naar De Top' is, valt niet meer te ontkennen

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Dat 3robi echt de 'Jonge Jongen Naar De Top' is, valt niet meer te ontkennen

3robi zit er met de titel van zijn debuut-EP allesbehalve naast. Dat blijkt wel nadat Jonge Jongen Naar De Top binnenkwam op de eerste plek in de Album Top 100. Hij versloeg daarmee U2, die vorige week nog bovenaan stond. Ook weet hij Broederliefde en Marco Borsato achter zich te laten.

Motivatie

3robi liet eerder aan FunX weten waarom hij voor de titel Jonge Jongen Naar De Top koos. Zijn voorspelling blijkt inmiddels al voor een groot deel uit te zijn gekomen.

''Ik voel dat ik van jongs af aan stappen maak en werk voor mezelf. Ik voel dat ik naar de top ga. Dit soort titels geven mij ook motivatie om het echt te doen.''

Hiphop domineert

Hiphop domineert op dit moment de albumlijst: Equalz staat met Reloaded op nummer tien, Frenna en Diquenza staan met We Don't Stop op plek negen, Leafs staat met zijn Adventures op nummer acht, Lil Kleine staat met Alleen op nummer zes en Broederliefde staat met We Moeten Door op nummer drie. Ronnie Flex valt met Rémi net buiten de top tien, maar dat wordt goedgemaakt door zijn nummer-één-positie in de Single Top 100 met Blijf Bij Mij samen met Maan.

Niet commercieel

3robi is toch een opvallende naam in de lijst, juist omdat zijn muziek niet als commercieel wordt beschouwd. Sterker nog, de meeste mensen kennen vooral zijn featuring op Cartier. Dit mag dan een megahit zijn, zelf liet de rapper aan FunX weten dat hij het absoluut niet commercieel zou willen noemen.

''Ik vind die pokoe niet commercieel, we zeggen gekke dingen. We praten over straatdingen. Ik vind het pas commercieel als ik een pokoe zou maken met Gers Pardoel. Dat wil ik tegenhouden.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jezelf blijven

Dat betekent trouwens niet dat hij iets heeft tegen commerciële hiphop. Hij vindt het vooral belangrijk dat je muziek blijft maken die goed bij je past.

''Ik heb iets tegen het doen van andere dingen om te komen waar je hoort. Ik doe mijn ding, mensen vinden dat hard.''

Straatrap

Op het album werkte hij samen met Lijpe, Chillou, Iliass, Sevn Alias, Mula B, Bartofso en Lijpe: allemaal zogenaamde 'straatrappers', net als 3robi zelf. Dat zijn EP nu op nummer één staat in de Album Top 100 is een uitzonderlijke prestatie. Voorheen waren het vooral de populaire artiesten met vrolijke clubtracks die de hitlijsten domineerden. Natuurlijk is ook Cartier daar een typisch voorbeeld van, maar zijn nieuwe EP brengt toch wel een meer underground vibe. En dat juist deze muziek in de smaak valt bij de jeugd, kan nu zeker niet meer ontkend worden. Pow pow!

Ster advertentie
Ster advertentie