Music

Whitney Houston (48) overleden

  1. Newschevron right
  2. Whitney Houston (48) overleden
Whitney Houston is op overleden. Dat heeft haar publiciteitsagent Kristen Foster zaterdag bekendgemaakt. De zangeres is 48 jaar geworden. Ze werd door haar bodyguard aangetroffen in haar hotelkamer in het Beverly Hilton. Om 15.55 uur lokale tijd werd ze doodverklaard. Wat de doodsoorzaak is is nog niet bekend. Volgens de politie lijkt er geen sprake van een misdrijf.Laatste optreden
De avond voor haar dood trad Houston nog op als gast tijdens een akoestisch concert van Kelly Price in Hollywood. Ze zong samen met Price het liedje Yes, Jesus Loves Me. Iemand uit het publiek maakte met een telefoon video-opnames. Het zijn de laatste beelden van Houston in leven.

Kelly Price over Whitney Houston kort na afloop van haar concert:


Succes
Houston verkocht wereldwijd zo’n 170 miljoen albums en werd gedurende haar leven bekroond met twee Emmy Awards, zes Grammy’s en nog vele andere onderscheidingen. In 1985 brak ze door met haar titelloze debuutalbum, met daarop onder meer de Amerikaanse nummer 1-hits Saving All My Love For You, How Will I Know en Greatest Love Of All.

I will always love you
Haar grootste succes was echter de soundtrack van de film The Body Guard in 1992, waarin zij eveneens de hoofdrol vertolkte naast Kevin Costner. De themasong was de nummer 1-hit I Will Always Love You, een oud liedje van Dolly Parton. Daarmee stond ze vorig jaar nog op nummer 1 in de Slow Jamz Top 100.

{source}
<iframe frameborder="0" width="535" height="320" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/x28eaj"></iframe>
{/source}

Verval
De afgelopen tien jaar ging het echter een stuk slechter met Whitney Housten. Zowel haar gezondheid als carriere gingen achteruit. Ze raakten aan de drugs en scoorde nog nauwelijks hits. In 2009 maakte ze haar comeback met haar album I Look To You. Haar laatste hitnotering in de Billboard Hot 100 was Million Dollar Bill, dat slechts één weekje in die lijst stond als hekkensluiter.
Ster advertentie
Ster advertentie