Music

Nigeriaanse Olu Maintain maakt comeback

  1. Newschevron right
  2. Nigeriaanse Olu Maintain maakt comeback
De meeste FunX luisteraars zijn niet bekend met Olu Maintain. Maar voor de liefhebbers van de muziek van Nigeriaanse artiesten is Olu zeker geen onbekende. De Afro-pop artiest is een tijdje afwezig geweest uit de music scene. Inmiddels heeft hij zijn comeback gemaakt met de XTip NAWTi. Dit woord is een afkorting voor Natural African Woman Totally inspiring. Voor de opnames van de clip is de artiest afgereisd naar de Verenigde Staten.

Begin
Olumide Edwards Adegbolu, beter bekend als Olu Maintain, begon 14 jaar geleden met zijn muzikale carrière. Samen met twee andere artiesten vormde hij het hiphop-trio 'Maintain'. Ze scoorden hits met nummers als 'I Catch Cold' en 'Ni Bo La Wa Gbe Lo'. De groep bracht tussen 1998 en 2004 zes albums uit en ging uiteindelijk in 2005 uit elkaar.

Solo
Olu begon vervolgens aan zijn solocarrière en bracht het album 'Maintain Reloaded' uit. Een van zijn singles, Yahooze, werd ontzettend populair in Nigeria. Desondanks waren er mensen die het nummer bekritiseerden. Volgens hun ging de track over internet fraudeurs (yahoo yahoo boys of 419). De clip kwam ook ter sprake in de Oprah Winfrey Show.

Andere mensen zagen het gewoon als een party track over het leiden van een luxe leventje. Maintain zelf volhardt dat het nummer over 'plezier na de pijn gaat', het werken van maandag tot vrijdag en het plezier hebben van vrijdag tot zondag. Naast zijn muzikale carrière heeft Olu ooit boekhoudkunde gestudeerd en is bovendien zijn eigen platenlabel 'Reloaded Records' begonnen.

Olu Maintain - NAWTi


Interview met Olu Maintain
Ster advertentie
Ster advertentie