Music

De DiXte 1000 stemlijst van: FunX-DJ Riza

  1. Newschevron right
  2. De DiXte 1000 stemlijst van: FunX-DJ Riza
FunX-presentator en rapper Riza is door de lange lijst met De DiXte 1000 tracks gespit om zijn tien favoriete op een rijtje te zetten. Over zijn nummer één hoefde hij niet lang na te denken, dat is namelijk zijn eigen hit 'Ik en Ali B'.

"Ik zou geen echte rapper zijn als ik niet vond dat ik zelf op nummer 1 hoor te staan. Daarbij blijft dit de single waar de meeste mensen me van kennen. Hoewel ik het ooit in een dwarse bui geschreven heb op de beat van Xibit – Paparazzi, hebben Projuice, de producer van de single, en ik het voor de grap opgenomen op zijn beat. Ondanks dat we het eerst gewoon op internet zouden gooien als geintje, bleek iedereen te vinden dat het een single moest worden. En zo geschiedde.

Nu jaren later heb ik nog steeds veel plezier van het nummer en moet ik nog altijd lachen om de clip,"
vertelde Riza over zijn eerste keuze. Bekijk hieronder de rest van zijn top 10!

1. Riza - Ik & Ali B
2.

Riza ft. Jalise - Als Jou Zijn
"Elke single die ooit heb uitgebracht stond en sta ik volledig achter. En allemaal hebben ze een bepaalde herinnering en reden waarom ik ze heb gemaakt. Als Jou Zijn maakte ik voor mijn kinderen en voor mijn vader. Als je vader wordt besef je ineens de complexiteit van gezins- en familiebanden."

3.

Jay Z & Babyface - Sunshine

4.

Eminem - Lose Yourself

5.

A Tribe Called Quest - Can I Kick it?

6.
Aaliyah - Try Again
"Try Again van Aaliyah staat op nummer 6 in mijn lijst. Niet eens om de zangeres. In tegenstelling tot de rest van R&B minnend Nederland, heb ik haar nooit een heel erg bijzondere zangeres gevonden. Ik snap wel de aantrekkingskracht van haar muziek en zeker ook haar uiterlijk, maar ik houd van iets stevigere vocalen en een stuk meer diepte in tekst als het op R&B aankomt. En toch…elke keer als ik het refrein hoor van deze single voel ik hem tot in mijn ziel. Want DIT is mijn motto, DIT is hoe mijn leven in elkaar steekt. Iedereen die mij kent weet dat ik NOOIT opgeef."

7.

Boyz 2 Men - Motownphilly

8.

Game ft 50 cent - How We Do

9.

Missy Elliott - The Rain

10.

Usher - U Remind Me


Heb jij al gestemd op je favoriete tracks? Zo niet, breng dan hier je stem uit en maak kans op die exclusieve tickets voor De DiXte 1000 Afterparty in Amsterdam met onder andere een optreden van Jayh!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie