Music

Spanker: "Ik werd gek toen ik ontdekte dat mijn beat is gebruikt in Zuid-Korea"

  1. Newschevron right
  2. Spanker: "Ik werd gek toen ik ontdekte dat mijn beat is gebruikt in Zuid-Korea"

Hitproducer Spanker heeft een paar heftige dagen achter de rug. De beat, die hij ooit produceerde voor SFB's Strangers, was ineens te horen in een Zuid-Koreaanse track van de band BTS. What's up met die boef die beats steelt? Fernando belde Spanker daarover in je ochtendshow Start.

"Het is mijn beat met andere geluiden. Ik werd helemaal gek. Ik begreep er niks van."

Spanker was in zijn studio aan het werk, toen Frenna hem een screenshot stuurde van de track waar het om gaat. De producer schakelde daarna meteen zijn management en publishers in, want hier klopte iets niet.

Wie o wie?

Spanker kwam er later pas achter dat de Amerikaanse producer Tricky Stewart, die ook Rihanna's Umbrella produceerde, in de credits stond vermeld.

"Reverse heeft connecties met hem en vertelde dat hij ooit de beat van Strangers naar hem heeft gestuurd. Ze hebben ooit wat op die beat geschreven, maar wisten niet meer zeker waar het vandaan kwam."

Iemand uit het team van Tricky gaf aan dat de beat van hem was. "Tricky vroeg om hem om de sporen op te sturen, maar hij vertelde dat hij het project kwijt was. Hij stelde voor om de beat opnieuw te maken. Het is echt een heel gek verhaal."

Chris Brown + Spanker

Spanker staat op een mixtape van de enige echte Chris Brown. Hoe dat komt? Breezy zat ooit in de studio met de Amsterdamse producer Delivio Reavon. Hij vroeg Spanker om wat beats te sturen waar Chris eventueel wat mee zou kunnen. "Ik verwachtte er niet zo heel veel van, want ik weet hoe het gaat in de muziekwereld." Tot zijn grote verbazing, is zijn muzikale creatie te horen op de track Other Side, waar ook OHB en Section Boyz op spitten.

Eigen album

Jij kan de titel van Spanker's nieuwe album bedenken! Hij is daar nu druk mee bezig en verklapte dat onder andere Kempi en Jayh er iets mee te maken hebben.

Heb jij genoeg inspiratie om met Spanker mee te denken over een naam voor zijn aankomende plaat? Stuur een berichtje naar de FunX App of mail naar studio@funx.nl!

Ster advertentie
Ster advertentie