Music

Van straatmuzikant tot grote podia met een mondharmonica

  1. Newschevron right
  2. Van straatmuzikant tot grote podia met een mondharmonica
Rapper Bad News Brown combineert zijn blues/jazz straatstijl op de mondharmonica met zijn liefde voor hip hop. Ook deinst hij niet terug voor dance tunes in zijn tracks. Bijzonder detail: Hij begon als straatmuzikant.

Bad News Brown werd als Paul Frappier geboren op Haïti maar verhuisde al snel naar het Canadese Montreal. De rapper leerde thuis op jonge leeftijd mondharmonica spelen. Frappier verliet niet veel later het ouderlijk huis en ontdekte al snel dat zijn favoriete instrument hem in combinatie met rap de nodige centjes op kon leveren. Gewapend met zijn mondharmonica liep 'Bad News Brown' de metrostations van Montreal af en verdiende zo zijn geld.

"Straatmuzikant worden was de beste stap die ik ooit heb gezet in mijn leven. Zo kon ik mijn rekeningen betalen, mijn studio kopen en binnen twee jaar wist heel de stad dat ik bestond."

Bad News Brown - Reign


Paul kreeg zijn artiestennaam van zijn collega rapper Misery. Bad News Brown was de favoriete worstelaar van de MC. Met deze naam werd hij bekend als de beste straatmuzikant van Montreal. Zo kreeg hij zelfs een rol in de documentaire Music for a Blue Train. Hierin werden de straatmuzikanten van de Montreal metro geportretteerd.

In de zomer van 2009 bracht Bad News Brown zijn debuutalbum 'Born 2 Sin' uit. Hierop staan de singles Touch Her Body, Born 2 Sin en Reign. Ook maakte de artiest remixen van bekende tracks. Die vind je hier terug op zijn YouTube channel. Hij remixte David Guetta's Love Is Gone, Gnarls Barkley's Crazy en zelfs Akon en Guetta's Sexy Chick met zijn mondharmonica.

De afgelopen jaren laat de rapper steeds meer van zich horen. Zo stond hij de afgelopen jaren in het voorprogramma van Snoop Dogg, Sean Paul, Kanye West, 50 Cent, Lil Jon, N.E.R.D., Ciara, Common en John Legend. Ook heeft hij live met Nas, Ice T, Cypress Hill en LaFouine opgetreden.

Bad News Brown - Remixes

David Guetta - Love Is Gone


Gnarls Barkley - Crazy


Akon & David Guetta - Sexy ChickMeer over Bad News Brown:
- Officiële website
- Facebook
- Myspace
Ster advertentie
Ster advertentie