Music

Nummers Selena in nieuw jasje gestoken voor album

  1. Newschevron right
  2. Nummers Selena in nieuw jasje gestoken voor album
Het is alweer 16 jaar geleden dat Selena (Quintanilla) door de manager van haar fanclub werd doodgeschoten. Veel mensen vragen zich af hoe de muziek van de zangeres met Mexicaanse roots vandaag de dag zou klinken als ze nog leefde. Binnenkort kunnen fans hier een idee van krijgen met nieuwe versies van haar nummers. Deze komen op het album 'Enamorada de Ti' te staan.

Samenwerking
Verschillende bekende artiesten en producers hebben meegewerkt aan dit project. Tot nu toe is bekend dat Don Omar en Selena Gomez te horen zullen zijn op de cd. De moeder van Gomez is ontzettend enthousiast dat haar dochter op de cd te horen zal zijn. Ze was vroeger zo'n grote fan van de overleden zangeres, dat ze haar dochter naar haar heeft vernoemd.

De eerste vernieuwde single 'Amor Prohibido' wordt op 28 februari gelanceerd. Hierop is zanger Samo van de groep Camila ook te horen.

Selena - Amor Prohibido (originele versie)


Carrière
Selena begon haar muzikale carrière in de jaren 80. Samen met de groep los Dinos bracht ze haar eerste album in 1986 uit. Ze werd in dat jaar uitgeroepen tot beste vrouwelijke artieste bij de Tejano Music Awards. Deze titel heeft ze negen jaar op een rij gewonnen. Haar grote doorbraak kwam in 1989 nadat ze bij EMI Latin een platencontract had getekend. Een van Selena's grootste hits 'Baila Esta Cumbia' werd het jaar daarop uitgebracht op het album 'Ven Conmigo'. In 1993 wist de zangeres een Grammy te winnen voor het beste Mexicaans-Amerikaanse album.

In 1995 hield de zangeres een legendarisch concert in de Astrodome in Houston. Maar liefst 57.894 mensen kwamen hierop af. Selena staat hiermee nog steeds in de top drie met het grootste aantal bezoekers ooit in het stadion. Het was tevens haar laatste concert dat ze gegeven had. Anderhalve maand later werd ze op 23-jarige leeftijd door de manager van haar fanclub, Yolanda Saldívar, vermoord. De toenmalige gouverneur van Texas, George W. Bush, benoemde haar verjaardag, 16 april, tot 'Selena Dag' in Texas.

In 1997 bracht Warner Bros een film uit over het leven van de zangeres. Jennifer Lopez had hierin de rol als Selena.

Selena - Bidi Bidi Bom Bom


Selena Gomez covert Bidi Bidi Bom Bom
Ster advertentie
Ster advertentie