Music

Wyclef Jean heeft de 'Mentality Of A Lion'

  1. Newschevron right
  2. Wyclef Jean heeft de 'Mentality Of A Lion'
In de videoclip van zijn nieuwe single Mentality Of A Lion vertelt Wyclef Jean een tiener over de oorzaken en gevolgen van oorlogen. De Haïtiaanse artiest zingt over complottheorieën, maar informeert zijn leerling ook over de goedheid in de mens.


Het zit Wyclef nog steeds dwars dat hij geen gooi naar het presidentschap van Haïti mocht doen. Hij had te kort op het grotendeels verwoeste eiland gewoond om aanspraak te maken. Daardoor vergelijkt hij zichzelf in Mentality Of A Lion als de leeuw die geboren werd in een betonnen jungle. Het is nog steeds dezelfde leeuw, alleen jaagt het in een ander territorium. Dat is de zanger van plan over vijf jaar weer te bewijzen als hij weer een gooi doet naar het presidentschap.

Festival Mundial

Het Festival Mundial in Tilburg maakte begin maart bekend dat Wyclef Jean de grote naam op het festijn zou worden. Drie weken week later annuleerde de artiest zijn Europese tour, omdat hij te weinig tijd had om zijn nieuwe album af te ronden. Hierdoor zat het Festival Mundial zonder hoofdact. Opvallend is dat de zanger de annulering een week na het schietincident op Haïti deed. Eind maart werd Wyclef Jean's auto onder vuur genomen in zijn vaderland. Hij raakte daarbij gewond aan zijn hand.

Wyclef Jean - Mentality Of A LionLuister maandag 2e Paasdag vanaf 9.00 uur naar de Reggae Top 100 op jouw radio!
Ster advertentie
Ster advertentie