Music

Kendrick Lamar haalt uit naar Drake in disstrack: dit is waarom

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kendrick Lamar haalt uit naar Drake in disstrack: dit is waarom

Kendrick Lamar heeft zowel shots gestuurd naar Drake als J. Cole in zijn nieuwe verse op Like That, een nummer van het album van Future en Metro Boomin. In dit nummer spot hij met de samenwerking tussen Drake en Cole in First Person Shooter en bekritiseert hij de manier waarop Drake undercover shots gooit.

DE LINES

Kendricks woorden zijn duidelijk en direct, met lines zoals "Fuck sneak dissin', ‘First Person Shooter,’ I hope they came with three switches", waarbij hij refereert naar Drake en Cole's samenwerking. Hij verwerpt ook het idee van de 'Big 3', door te stellen dat hij boven hen staat en bekritiseert Drake's discografie. Vervolgens gaat hij in op het feit dat Prince langer heeft geleefd dan Michael Jackson. Deze line komt nadat Drake zichzelf vergeleek met Michael Jackson, ook op First Person Shooter. Richting het einde van zijn verse rapt hij: “For all your dogs getting buried/That’s a K with all these 9s, he ‘gon see Pet Semetary.” Hiermee refereert hij natuurlijk naar Drake's laatste album, For All The Dogs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

WAAROM?

De spanning tussen Drake en Kendrick gaat terug tot 2013, toen Kendricks verse op Control uitkwam. Hierop disste hij vrijwel de hele game, waaronder Drake. Drake heeft hier subtiel op gereageerd en Kendrick reageerde direct op zijn BET Cypher. “And nothing’s been the same since they dropped ‘Control’ and tucked the sensitive rapper back in his pajama clothes.”

Dit leidde tot een reeks van undercover shots over en weer, die nu resulteren in Kendricks directe aanval op Drake. Metro Boomin bevindt zich in het midden van dit alles door een stilzwijgende ruzie met Drake en dit is niet toevallig. Ondanks eerdere beweringen dat er niks aan de hand zou zijn tussen de twee, blijft het een koude oorlog. Een uitwisseling van tweets en onenigheid over Drake's Grammy-nominatie aan het eind van vorig jaar heeft de spanningen tussen Metro en Drake verder aangewakkerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

HEBBEN FUTURE EN DRAKE BEEF?

Er wordt gespeculeerd dat er spanningen zijn tussen Future en Drake, dankzij bepaalde teksten op het nieuwe album We Don’t Trust You. Fans interpreteren de herhaalde regels "Fake written all over you/Hate written all over you" in het titelnummer als een subtiele verwijzing naar Drake. Vooral de lines "You a nigga number one fan dog/Sneak dissin, I don’t understand dog/Pillow talkin, actin like a fed dog/I don’t need another fake friend dog" lijken een duidelijke sneer naar een specifiek persoon; met Drake hoog op de lijst van vermoedens.

Deze theorie krijgt meer gewicht gezien de lange vriendschap tussen Future en Drake, waarbij de verwijzing naar "fake friend" wellicht op Drake slaat, die een reputatie heeft van zulke sneakdisses in zijn werk. Hoewel dit alles speculatief blijft, voegen de recente onenigheden tussen Metro Boomin en Drake en het toestaan van Kendrick's diss op Future's album toe aan de speculatie dat er wellicht een kern van waarheid in zit. Het album heet immers WE Don't Trust You...

Ster advertentie
Ster advertentie