Music

Debuutroman Ome Omar op komst: "Ik schrijf meer dan ik rap"

  1. Newschevron right
  2. Debuutroman Ome Omar op komst: "Ik schrijf meer dan ik rap"
Dat Ome Omar rapt weten we inmiddels wel, maar naast een album werkt hij ook aan een debuutroman dat gekoppeld is aan de cd. De Amsterdamer vertelt FunX dat hij meer schrijft dan rapt en daardoor in aanraking kwam met een ruimdenkende uitgeverij die hem contracteerde. De debuutroman van Ome Omar is semi-autobiografisch, oftewel gebaseerd op zijn leven met flink wat jus. "Deels over mij, deels fictie en leugens."

{audio}http://download.omroep.nl/funx/interviews/Ome-Omar-over-rappenschrijven.mp3{/audio}

Doorbreken als schrijver is het grootste doel van Ome Omar. "Ik vind het heel vet." Rappen staat iets lager op de ladder van Omar. "Dat zie ik mezelf niet heel lang meer doen, als ik heel eerlijk ben tegen FunX." Bij 3VOOR12 vertelde hij onlangs over zijn andere ambities. Zo wil de rapper/schrijver ook acteren, films maken en regisseren. "Een boyband vind ik ook wel goed. Om aan genoeg geld te komen moet ik nu nog gewoon uitzendwerk doen maar uiteindelijk wil ik wel helemaal leven van artistieke shit. Daarnaast wil ik ook heel veel chillen en genoeg geld hebben om te voorzien in allerlei chille shit, zoals een vissersboot. En trouwen met een bitch als Doutzen Kroes."

Klassieker: Ome Omar schrijft Ali B in 2009 (op Spunk.nl)

Beste Ali,

Mijn naam is Omar Dahmani, ik ben 19 jaar oud en ik ben naast schrijver voor Spunk een rapper. Een verdomd goede als je het mij vraagt. Vraag het me maar een keertje, dan zul je zien dat ik dat echt vind. Ik durf te beweren dat de meeste rappers in Nederland nauwelijks enig tot geen flauw idee hebben van waar ze mee bezig zijn en ik vind dat slecht. Niet slecht voor hiphop of zoiets kankergaars, fok hiphop, het is slecht voor het aantal bedpotentiele vrouwen in mijn leven. Elke keer dat ik vertel dat ik ook een rapper ben hebben die namelijk gelijk geen oog meer voor hoe ongelooflijk aantrekkelijk ik eigenlijk ben. En ik ben echt buitenproportioneel aantrekkelijk, Ali.

Dat terzijde. De reden dat ik je deze brief schrijf is omdat ik je onderneming, Spec Entertainment, goed heb geanalyseerd. Of eigenlijk niet echt, maar dat wil ik nog wel doen binnenkort. Ik weet in elk geval dat je onder andere Yes-R, Sjaak en Darryl als artiesten hebt en dat zijn goede artiesten. Maar met alle respect, men wil die gasten toch het liefst op een vrolijke beat met bliepjes enzo horen rijmen over hoe geweldig het feest is waarop ze verblijven en wat voor drankjes en kledingsmerken ze het liefst hebben.

Ik, daarentegen, ben een multi-inzetbare artiest. Ik heb liedjes over zoogdieren, over vogels, over groenten, over goedkope supermarkten maar ook over mensen djoeken op de straat, ik weet totaal uiteenlopende facetten van het menselijke leven te vertalen naar tekst op verschillende soorten muziek. Ik heb verder een team met beatmakers om me heen die onder de juiste omstandigheden (lees: geef ons doekoe) zouden kunnen uitgroeien tot de besten van Europa. Onlangs heb ik Wanted 2009 gewonnen, wat bewijst dat ik al deze dingen ook live kan ondersteunen.

Ik weet dat je een druk man bent dus ik zal je niet heel veel langer storen. Ik vraag me af of je je nog herinnert dat wij elkaar hebben ontmoet in een kleedkamer in de HMH, ongeveer twee jaar geleden. Ik werd aan je voorgesteld door Darryl en we hebben samen met Sjaak onder het genot van een gratis bord bami heel lang gepraat over van alles en nog wat (het was maar 5 minuten, maar mijn hoofd leek het op een half jaar) en je vertelde me dat ik er wel kon komen als ik maar hard zou werken en me zou onderscheiden. Ik weet niet in hoeverre je dat meende, maar ik heb dat heel serieus genomen en ben nu op een punt in mijn rapcarriere dat het bijna wil lukken om er komen. Met nadruk op bijna. Het is echt al drie jaar steeds bijna raak. Daarom vraag ik je bij deze in alle serieusheid, laten we gaan praten over een contract, of in ieder geval een samenwerking die geld betreft. Ik zal de frisse windvlaag zijn die Spec zo hard nodig heeft. Alsjeblieft. Ali. Doe niet faya. Mokro’s onder elkaar. 


Westside,
Omar Dahmani
0623218702 (bel me nigger!)


Ster advertentie
Ster advertentie