Music

Nicki Minaj opgelicht door nepfestival in Shanghai

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Nicki Minaj opgelicht door nepfestival in Shanghai

Nicki Minaj zou optreden bij een populair dancefestival in China, maar toen ze eenmaal aankwam bleek het een grote scam te zijn.

festival

Nicki Minaj vloog twee dagen geleden naar Shanghai om op te treden bij het jaarlijkse DWP festival. DWP staat voor Djakarta Warehouse Project, het jaarlijkse dancefestival waar topartiesten over de hele wereld optreden. Terwijl ze voor haar geplande optreden ging repeteren, kwam ze erachter dat er iets niet klopte. Het festival waar ze wilde optreden bleek een scam te zijn.

scam

Nicki was beloofd om voor drie miljoen dollar op te treden voor 8000 man. In werkelijkheid ging het om duizend man en vond het optreden plaats in een kleinere ruimte. Het lijkt erop dat Nicki te laat achter de ware intenties van de organisatoren is gekomen. Op de website van DWP China stond een statement dat het hele event, en de bijbehorende line-up, promotie en poster nep bleken te zijn. DWP als merk is niet gekoppeld aan het festival.

laten zitten?

Terwijl de bezoekers geduldig op Nicki aan het wachten waren, kwam ze niet opdagen. De organisatoren hebben naar verluid de schuld bij Nicki zelf gelegd. Ook hebben ze het publiek opgeroepen om Nicki's naam te schreeuwen, met als hoop dat ze toch op het podium zou verschijnen, helaas zonder succes.
Voordat Nicki terug in het vliegtuig stapte, nam ze een video op waarin ze zich verontschuldigde tegenover haar fans: ''Ik kom snel terug naar Shanghai voor mijn echte fans, en dit keer met een betere partner''


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie