Music

Royston Williams heeft 100% controle

  1. Newschevron right
  2. Royston Williams heeft 100% controle
Royston Williams kennen de meesten als Lyrical van Amo-Lab, maar hij vertelde vanochtend in Start dat hij die artiestennaam inmiddels is ontgroeid. Hij vond de naam niet uniek genoeg: "I outgrow Lyrical. Als je op Google zoekt naar Lyrical dan heb je er miljoenen. Ik ben uniek, maar mijn artiestennaam was dat niet. Daarom gebruik ik nu mijn eigen naam."

I Am Royston
Royston nam een stapje terug uit de muziek en startte samen met zijn neef een eettent op de Albert Cuyp in Amsterdam. De zaak heet Oceanz Cuisine en is momenteel de enige plaats waar je zijn nieuwe EP 'I Am Royston' kunt verkrijgen. Als je dat te ver vindt, dan moet je nog eventjes wachten, want vanaf eind mei is de EP met onder andere Maikal X, DJ MBA en ND verkrijgbaar via iTunes. In Start gaf hij alvast een LIVE voorproefje van de track 'Get High'.100% controle
Op de nieuwe EP hoor je volgens de artiest een nieuwe Royston Williams die afrobeat, dancehall en de Jamaican roots op geheel eigen wijze weet de combineren. De Royston van na de zoektocht naar zichzelf. Het verschil met oude tracks is dat hij deze keer 100% controle had en alles grotendeels zelf heeft gedaan.

Wine For Me
De nieuwe single heet 'Wine For Me' en is een samenwerking met ND en DJ MBA. "MBA kwam met het idee en stuurde me een riddim," vertelde Royston in Start. Hij verklapte ook dat er waarschijnlijk een videoclip aankomt. Waar die opgenomen wordt is nog de vraag. "Maar hopelijk komt het tussen de XTips," voegde hij daaraan toe. Beluister hieronder het hele interview.Royston liet ook nog horen dat hij freestyles altijd weet te killen, dancehallstyle!

Ster advertentie
Ster advertentie