Music

Vijf dingen die je (nog) niet wist over Nicky Jam

foto: Screenshot Hasta el Amanecer
  1. Newschevron right
  2. Vijf dingen die je (nog) niet wist over Nicky Jam

Nicky Jam scoorde FunXhits zoals El Perdón, El Amante en Hasta El Amanecer in het verleden en bracht onlangs de videoclip van Perro Fiel met Shakira uit, maar wat weten we nog meer van deze reggaeton-artiest? Wist je bijvoorbeeld dat Nicky Jam in de jaren negentig al een succesvol duo vormde met Daddy Yankee en dat zwaar verslaafd was aan drugs en alcohol? Daarom een lijst van vijf verrassende feiten die je moet weten over Nicky Jam!

1. Mentor Daddy

Daddy Yankee is Nicky Jams mentor. Samen vormden ze ooit het succesvolle duo Los Cangris. Daddy Yankee was de ster-in-wording en Nicky Jam was zijn protegé.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2. Ruzie

Vlak voor de release van de wereldwijde hit Gasolina kregen Nicky Jam en Daddy Yankee ruzie. Dat had volgens een interview in Billboard onder andere te maken met fouten die Jam maakte door zijn drugsgebruik. De ruzie zorgde voor een radiostilte tussen de artiesten die uiteindelijk acht jaar zou duren. In 2012 kwam er een einde aan deze jarenlange beef. De twee artiesten hebben sindsdien vaak het podium gedeeld. Zelfs weer onder de naam Los Cangris.

3. Drugs, depressie & Alcohol

De beef met Daddy Yankee had onder andere te maken met zijn verslaving aan drugs. Nicky Jam raakte vervolgens in een depressie. Hij kwam flink aan en raakte in die periode zwaarder verslaafd aan drugs en alcohol.

4. Straight outta U.S.A.

Nicky Jam is geboren in de Verenigde Staten, maar verhuisde op tienjarige leeftijd naar Puerto Rico. Deze Amerikaan heeft een Dominicaanse vader en een Puerto Ricaanse moeder. En die landen liggen toevallig naast elkaar.

5. Coverzanger in Colombia

Nicky Jam woonde een tijdje in Colombia en dat was niet vanwege het klimaat. Hij geeft in een interview met Billboard aan dat de verhuizing naar Medellin te maken had met geld en niets anders. Hij had het dieptepunt van zijn carrière bereikt en kon geen werk meer vinden. Gelukkig hadden ze in een Colombiaans hotel nog een coverzanger nodig die popliedjes kon zingen in de hotellobby. Medellin zorgde tevens voor de ommekeer in Nicky Jams carrière. Hij herpakte zichzelf, dook weer in de muziek en trouwde uiteindelijk zelfs met een Colombiaans fotomodel: Angélica Cruz.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie