Music

Typhoon wint Zilveren Harp

  1. Newschevron right
  2. Typhoon wint Zilveren Harp
Vanavond worden er weer Harpen uitgedeeld tijdens het Buma Harpen Gala 2009! De Harpen zijn een oeuvreprijs voor muziekartiesten. Tijdens de live tv-uitzending zal bekend worden gemaakt dat de Zwolse rapper Typhoon een Zilveren Harp heeft gewonnen.
Mede-Fakkelbrigadier Sticks staat als prijsuitreiker genoemd. Sticks is een oud winnaar van de Harp in 2007 met Opgezwolle.

Aanmoedigingsprijs
De Zilveren Harp is een aanmoedigingsprijs van Buma Cultuur voor nieuw talent. De live show, inclusief optredens samen met het Metropole Orkest. Dus check vanavond het Buma Harpen Gala op Ned3 om 20.30 uur! De presentatie wordt verzorgd door Yolanthe Cabau van Kasbergen. De optredende artiesten worden begeleid door het Metropole Orkest.

Fakkelbrigadiers in actie!

Fakkelbrigade - Schouders Ophalen from - on Vimeo.

Buma Gouden Harpen
De Gouden Harp is de hoogste onderscheiding die door Buma Cultuur wordt uitgereikt. Het is een oeuvreprijs bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. De prijs wordt sinds 1962 jaarlijks uitgereikt.


Buma Zilveren Harpen
De Zilveren Harp is bedoeld om jonge scheppende of uitvoerende artiesten te bekronen die al een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek hebben geleverd, maar waarvan de jury verwacht dat zij nog een grote toekomst voor zich hebben. Deze prijs wordt sinds 1969 jaarlijks uitgereikt en was in veel gevallen een opmaat tot een Gouden Harp.


Buma Exportprijs

De Exportprijs van Buma Cultuur wordt jaarlijks toegekend aan de artiest die het meest succesvol is met Nederlands muziekcopyright in het buitenland.(Bron:Buma)

Ster advertentie
Ster advertentie