Music

Jah6 zingt met Roxeanne Hazes

  1. Newschevron right
  2. Jah6 zingt met Roxeanne Hazes
Jah6 is het komende weekend te zien in het voorprogramma van Guus Meeuwis bij zijn ‘Groots met een zachte G’-concerten in Eindhoven. Omdat zanger Herman last heeft van zijn stembanden hebben de Hazes-fans een bijzondere gast uitgenodigd. In FunX Start verklapte Rudi de Graaff dat niemand minder dan Roxeanne Hazes vier keer mee komt zingen.



Het komende weekend speelt staat Jah6 vier keer voor een uitverkocht het Philips Stadion. Via een wedstrijd in de ochtendshow van Edwin Evers werd een goede coverband gezocht voor Guus’concerten en Jah6 besloot zich gewoon in te schrijven. Rudi: "Het leek ons te gek om in Guus Meeuwis voorprogramma te spelen dus we hebben ons ingeschreven en glansrijk gewonnen.”

Herman's beschadigde stembanden
Twee weken geleden kreeg Jah6-zanger Herman Haverkort slecht nieuws, zijn stembanden bleken beschadigd en van de KNO-arts moet hij rust nemen om te genezen. Rudi vertelt dat het naar omstandigheden goed gaat met Herman. Rudi: “Hij baalt natuurlijk als een stekker want bij wil gewoon zingen met ons. In augustus pakt hij de draad weer op..”

Plan B
De mannen gingen niet bij de pakken neer zitten en bedachten snel een plan-B voor de stadionconcerten. Gisteren was de generale repetitie met de nieuwe opzet en die ging goed. Rudi: “We gaan knallen, het dak eraf. Of hebben ze geen dak in Eindhoven? De set is nu zo aangepast, Pieter Both zingt wat meer liedjes en we hebben een extra achtergrondzanger om hem te ondersteunen. En we hebben een speciale gast.”

Roxeanne Hazes
Na wat aandringen vertelt Rudi aan Fernando dat Roxeanne Hazes de komende vier dagen steeds twee nummers mee komt zingen. Ze zingt ‘Zij gelooft in mij’ en ‘De glimlach van een kind’. Rudi: “We wisten dat ze ons tof vond en ze was gelijk superenthousiast toen we haar vroegen.”

Wil je het interview met Rudi terug horen? Dat kan hier:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/jah6eindhoven.mp3{/audio}

Eerder deze maand verscheen de EP van Jah6 waarop verschillende krakers van vaderlandse bodem in een reggaejasje zijn gestoken. Er zijn supervrolijke versies van André Hazes’ hits ‘Zij Gelooft In Mij’ en ‘De Vlieger’ gemaakt, op ‘Diep In Mijn Hart’ horen we een sprankelende featuring van Lilian Vieira van Zuco 103. Verder zijn er rood-geel-groene versies van Corry Konings ‘Mooi Was Die Tijd’ en Johnny Jordaans ‘Levenslang’.

Ster advertentie
Ster advertentie