Music

Algerijnse Soolking de DiXte met 'Dalida'

foto: YouTube: Soolking Officiele
  1. Newschevron right
  2. Algerijnse Soolking de DiXte met 'Dalida'

Abderraouf Derradji begon zijn rapcarriére ooit als MC Sool, maar gaat inmiddels door het leven als Soolking. Hij heeft aankomende week de DiXte op FunX te pakken met het nummer Dalida! Kort samengevat zegt hij in deze tune: fuck haters en volg je dromen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bijzonder om te weten, is dat het nummer afgeleid is van een liedje uit 1973, genaamd Paroles Paroles (Praatjes Praatjes). De zangeres daarvan, Dalida, was een Italiaanse en geboren in Egypte. Ze zong Franstalig en is met meer dan 170 miljoen verkochte platen een van Frankrijks succesvolste artiesten ooit.

monsterhit

Over de Algerijn uit Frankrijk, Soolking, werd ooit gezegd dat hij het nooit ver zou schoppen, maar hij heeft het tegendeel bewezen. Inmiddels heeft hij met Dalida een monsterhit te pakken in Frankrijk. Zo heeft zijn optreden van een ander nummer, Guerilla, bij de Franse radiozender SKYROCK binnen een paar maanden ruim 137 miljoen views op YouTube behaald. Niet niks voor iemand met wie het niks zou worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Anyway, hij is helemaal ready om Nederland te veroveren. Op 29 september is Soolking in Amsterdam om een optreden te geven in The Box.

funxvideo_5ba4f90a55271

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie