Music

Neem een kijkje achter de schermen van MHD's leven en succes

  1. Newschevron right
  2. Neem een kijkje achter de schermen van MHD's leven en succes

Het Amerikaanse urban magazine The Fader volgde MHD op zijn reis naar succes. Daaruit is de documentaire La Puissance ontstaan. De rapper neemt je in de docu mee naar onder andere New York, Guinea en Parijs om zijn verhaal te vertellen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

van pizzajongen naar rapper

De 23-jarige artiest groeide op in Parijs en besteedde het grootste deel van zijn tijd aan voetbal. Hij werkte twee jaar geleden nog in een pizzeria en was daarnaast al bezig met het schrijven van teksten. Hij deed in eerste instantie niks met zijn teksten. De rapper wist dat hij er ooit klaar voor zou zijn, maar wachtte dat moment rustig af.

afro-trap

In 2015 wist MHD het zeker: hij was er klaar voor. De artiest nam zijn muziek op en postte het op zijn sociale media. Daarna begon hij zijn beroemde freestyle-serie Afro-Trap. Deze serie bezorgde de rapper zijn huidige bekendheid en maakte hem een wereldwijde ster. Festivals nodigden hem uit en hij ging zelfs touren in Amerika en door zes landen in Afrika. Het was voor hem een werkelijke droom:

"Van mijn Afro-Trap serie komt de trap-kant uit Amerika. Daarom was het zo belangrijk dat ik daar goedkeuring kreeg. En in de Afrikaanse landen was iedereen tevreden, dus dat vormde die afro-kant."

Ster advertentie
Ster advertentie