Music

Producer Delic keert terug met acht nieuwe nummers, acht schilderijen en één verhaal

foto: youtube/delicmusic
  1. Newschevron right
  2. Producer Delic keert terug met acht nieuwe nummers, acht schilderijen en één verhaal

Dj/producer Delic die tien jaar geleden afscheid nam van rapformatie Opgezwolle, keert terug met acht nieuwe nummers die de soundtrack vormen van een verhaal. Hij kondigt in een video aan dat acht hoofdstukken heeft geschreven en acht doeken heeft geschilderd over een aantal opvallende gebeurtenissen die hij tien jaar geleden mee heeft gemaakt in Hong Kong.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schilderen en reizen

Eind 2007 maakte Delic plotseling bekend dat hij ging stoppen en zich wilde gaan focussen op schilderen. In een korte film op YouTube vertelt Delic dat hij na het grote succes merkte dat zijn inspiratie langzaam verdween. Delic wilde gaan schilderen en zich focussen op andere muziekstijlen. "Dus pakte ik mijn koffers in en reisde bijna een jaar lang de wereld rond", zegt hij in de video.

Belastingdienst

Bij Delics terugkeer in Nederland legde de Belastingdienst beslag op al zijn bezittingen. Hij wilde echter onafhankelijk blijven en weigerde daarom hulp van labels. Delic trof een regeling van drie jaar met de Belastingdienst om zijn schulden af te betalen en raakte zo vrijheden kwijt waar hij aan gewend was.

Filmisch album

Door het drama met de Belastingdienst luisterde Delic vaak naar muziek om aan het dagelijks leven te ontsnappen. Dat bracht hem uiteindelijk op het idee om een album te creëren dat een wereld vormt. Als een soort film waar je binnen kan stappen om even ergens anders aan te denken. De afgelopen jaren schreef Delic een verhaal van acht hoofdstukken en schilderde acht doeken, daarbij maakte hij een album en een soundtrack die het verhaal in acht nummers vertelt.

Ster advertentie
Ster advertentie