Music

Lucien Foort: "Nu al meest memorabele ADE ooit"

  1. Newschevron right
  2. Lucien Foort: "Nu al meest memorabele ADE ooit"
Afgelopen woensdag opende hij het Amsterdam Dance Event: DJ Lucien Foort. Volgens de Godfather van de housescene is het nu al het meest memorabele Amsterdam Dance Event ooit. "Iedereen is hier. Niet alleen de independent labeltjes die platen uitbrengen van beginnende DJ's, ook mensen die direct te maken hebben met het uitbrengen van de nieuwe Michael Jackson of Kanye West zijn er."

Volgens the dreadman is house en electronic music booming en heeft vooral David Guetta een deur opengezet. Lucien: "Dat betekent dat in zijn kielzog DJ Chuckie en andere Nederlandse aanverwante jongens ook in de housescene zijn meegegaan. Daarnaast hebben we Armin van Buuren die dé nummer één DJ van de wereld is, Sander Kleinenberg, ga zo maar door. Nederlandse muziek is gewoon booming". Op de vraag van host Fernando waarom we zo goed zijn, antwoordt Lucien. "Omdat we zo nuchter zijn. In Amerika is het gelijk van Oh My God you're so amazing en in Nederland zijn mensen niet heel snel ergens van onder de indruk."

Ondanks dat Lucien Foort zelf tot de crème de la crème hoort, heeft hij zelf ook nog zijn eigen helden. Toen Chuck D. (rapper van Public Enemy) twee jaar geleden op het Amsterdam Dance Event was, moest en zou hij even met hem praten. Lucien: "Ik wilde gewoon zijn hand schudden en die heb ik uiteindelijk drie weken in een plastic zakje gehouden. Ik ging hem gewoon niet meer wassen haha. Hij is echt een held. Zij hebben gewoon baanbrekende dingen gedaan."

Ook zou Lucien graag de studio induiken met soullegende Stevie Wonder. Voor een samenwerking met Stevie zou hij bijna alles doen. Zelfs zijn geliefde dreads zouden eraan moeten geloven. Lucien: "Als hij zou zeggen je mag alleen muziek met me maken als je je dreads afscheert, dan zou ik dat meteen doen haha." Desondanks had hij op het North Sea Jazz Festival van dit jaar al een bijzondere ervaring met Stevie. Lucien: Stevie Wonder kwam twee synthesizers tekort en die heeft hij toen van mij geleend."

Lucien grapt: "Die staan dus nu in de studio met een grote plastic zak eromheen waar niemand aan mag komen haha". Helaas kon hij de beste man niet ontmoeten omdat de DJ zelf moest draaien. Desondanks hebben de keyboards nog steeds een bijzonder plekje in zijn hart. "Het feit dat Stevie Wonder daar ook op gespeeld heeft is gewoon bizar." Een tijdlang heeft hij de instellingen van Stevie Wonder op de keyboards laten staan, maar, zo verzucht Lucien, uiteindelijk moet je ook weer verder gaan met je eigen dingen.

En dat is hij ook aan het doen. In zijn studio is hij hard aan het werk met Lange Frans en flamenco-gitarist Max Herzog.
Ster advertentie
Ster advertentie