Music

Ali B vindt Top 40 niet geloofwaardig

  1. Newschevron right
  2. Ali B vindt Top 40 niet geloofwaardig
Ali B is het niet eens met de samenstelling van de huidige charts. Het klopt volgens hem niet.

In de uitzending van Pauw & Witteman had hij de landelijke Top 40 meegenomen waar zijn liedje op nummer 10 stond en die van Jeroen van der Boom op nummer 1. Op YouTube had het nummer van Ali ruim 2 miljoen kijkers tegenover Jeroen van der Boom met slechts 200.000 views.

Volgens Ali heeft het aantal views van een track niet veel met de verkoop ervan te maken. Het zegt wel een hoop over de populariteit van een artiest of van een liedje. Landelijke radiostations kunnen volgens Ali B iedere plaat wel goed laten verkopen door het vaak te draaien. Dit betekent nog niet dat de artiest of het liedje populair is. De x-factor van een videoclip is iets dat volgens de rapper mee hoort te tellen.

Bij FunX is dat al het geval. De XChart is namelijk al gebaseerd op o.a. video views. Zo is Yes-R's "Uit Elkaar" al meer dan 3 miljoen keer bekeken op het YouTube kanaal van FunX. Het stond weken op nummer één in de XChart. Misschien handig om de chart van FunX landelijk te gaan gebruiken als graadmeter...?

Check hier de aflevering van Pauw en Witteman met Ali B. De discussie begint bij minuut 44.50

{wmvremote} http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/id/VARA/serie/VARA_101163022/VARA_101178411/bb.20081017.asf{/wmvremote}

Als je met Ali mee wilt denken over hoe er een nieuwe, wellicht meer interactieve hitlijst kan ontstaan, dan kun je hem mailen via info@alib.nl
Ster advertentie
Ster advertentie