Music

John Jones heeft eindelijk zijn roeping gevonden

  1. Newschevron right
  2. John Jones heeft eindelijk zijn roeping gevonden
Acteur John Jones heeft eindelijk zijn roeping gevonden. Aan Fernando vertelt hij in FunX Start dat hij op z’n 47e eindelijk weet wat hij het liefste doet in zijn leven: brandweerman zijn. Met zijn brandwachtdiploma op zak presenteert hij het nieuwe RTL7 programma ‘Dichtbij het vuur’. En alsof dat nog niet genoeg is, is hij binnenkort ook te zien in een nieuw consumentenprogramma van de VARA.


Vrij triest
John schoof vrijdagavond in zijn brandweerkleding aan FunX Start. Vlak voor zijn dienst bij de Brandweer in Osdorp bekent hij: “Als ik die hele brandweer 15 jaar eerder had ontdekt, had die hele showbizz me gestolen kunnen worden. Brandweerman zijn, is mijn roeping. Dat ik daar op mijn 47e achter moet komen, is vrij triest.”

Tussen 1994 en 2004 speelde John Jones de rol van Jimmy de Waard in de populaire comedyserie SamSam. Na tien jaar besloot hij even een break van acteren te nemen John: “Ik ben acteerlessen en coaching gaan geven. Ik ben een beetje achter de camera bezig gegaan en dan denken mensen gelijk dat je overleden bent. Het is ook om een beetje het SamSam-effect te laten betijen. Wat ook al speel ik Shakespeare, op mijn grafsteen zal staan: ‘Hier rust Jimmy’.”

't Brandt weer
In 2009 begon het toch weer te kriebelen en ging John plannen maken voor een nieuwe comedy. Hij wilde iets schrijven met humor en actie en kwam zo bij de brandweer terecht. Hij liep een paar diensten mee en dat beviel zo goed dat hij gelijk de opleiding maar afmaakte. Toen hij in de zomer van 2009 zijn brandweerdiploma haalde, besloot hij de comedy even in de ijskast te zetten en eerst een reality-serie over de spuitgasten te maken.

John: “Ik kwam zoveel dingen tegen die ik niet wist, waarvan ik zeker wist dat andere mensen dat ook niet wisten. Er bestaan zoveel vooroordelen over de brandweer. Mensen denken dat je als brandweerman de hele dag op de kazerne rondhangt, maar het is een volle dag. Je moet schoonmaken, je conditie op peil houden en oefenen. Als je elke dag geen brand krijgt, moet je wel in je systeem houden hoe alles moet.”

Dichter bij het vuur
Er zijn al 3 afleveringen van ‘Dichter bij het vuur’ uitgezonden en aan de volgende 10 wordt nog gewerkt. Met een camera op zijn helm, verslaat John nog steeds branden in heel Nederland. Wanneer hij de opnames afgelopen zijn, stopt hij waarschijnlijk niet met blussen. Met het plan voor de toekomstige brandweer-comedy in zijn achterhoofd, maakt hij aantekeningen voor een later moment. John: “Dit is de research-fase. Als er leuke verhalen zijn, en die zijn er plenty, schrijf ik die op. Op een later moment ga ik zitten en schrijven."

Dat ken niet waar zijn
In de tussentijd werkt John ook aan de nieuwe satirische consumentenserie ‘Dat ken niet waar zijn’ voor de VARA. Samen met Plien van Bennekom, Annick Boer, Arthur Japin, Mike Boddé en Astrid Joosten stapt hij volgende week de studio in voor de eerste opnames. John: “Het wordt een programma voor consumenten die tussen wal en schip vallen. Astrid Joosten presenteert het en wij doen vanaf drie verschillende toneeltjes mee. Het is net wat voor mij met petjes en pruikjes en kleding. Yeah baby, daddy’s happy!”

‘Dichter bij het vuur’ is op zondagavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL7

Het hele interview met John Jones kan je hier terug luisteren:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/johnjonesstart.mp3{/audio}

Ster advertentie
Ster advertentie