Music

Verovert de Turkse zomerhit 'Salla' ook ons land?

  1. Newschevron right
  2. Verovert de Turkse zomerhit 'Salla' ook ons land?
Zangeres Atiye Deniz komt deze week op nummer 8 binnen in de XTips met Salla. In Turkije is Salla één van de meest gedraaide platen in de badplaatsen en staat op nummer 1 in de TurkStars Top 40. Zou het de Nederlands-Turkse artiest ook lukken om door te breken in haar moederland? Bekijk hier de clip van Salla en beslis het zelf door te stemmen op de XTips!

Atiye Deniz heeft een Turkse vader en een Nederlandse moeder, maar is zelf geboren in de Duitse plaats Bremen. Haar opleidingen genoot ze in Duitsland, Turkije, Nederland, Frankrijk en in de Verenigde Staten. In Nederland en Duitsland heeft ze vijf jaar lang een dansopleiding gedaan, waarin ze Jazz, Hip Hop en Moderne dans leerde. De vruchten daarvan werpen zich nu af, want alle danspasjes die je in de clips van Atiye ziet, komen van de zangeres zelf. Atiye is de choreograaf van haar eigen clips.

Haar eerste grote hit was de track Don't Think die binnen no time meer dan twee miljoen keer werd bekeken op YouTube. Dit leverde haar in 2006 een Kral TV Music Award op, voor de beste Nieuwkomer. Daarna werd het even stil rond Atiye, maar begin 2009 kwam de zangeres weer sterk terug met een nieuw album 'Atiye'.

De eerste single van de nieuwe cd werd Muamma, een R&B track waarin de Turkse invloeden duidelijk hoorbaar zijn. Het liedje sloeg wel aan, maar had niet de impact die men dacht dat het zou hebben.

De tweede track, Salla, heeft dat effect wel gehad op de luisteraars. Het liedje is uit het niets de grote zomerhit geworden in Turkije. Of Salla het in Nederland ook zo ver schopt, is aan jou! Atiye staat met haar Turkse zomerhit op nummer 8 tussen de XTips, dus klik hier en breng je stem uit op jouw favoriete XTips!

XTip #8 Atiye Deniz - SallaMeer Turkse muziek? Check www.TurkStars.nl

Atiye Deniz - Muamma
Meer Turkse muziek? Check www.TurkStars.nl

Ster advertentie
Ster advertentie