Music

Kempi & The Opposites grote winnaars State Awards

  1. Newschevron right
  2. Kempi & The Opposites grote winnaars State Awards
The Opposites en Kempi zijn de grote winnaars van de State Awards. Zondag 7 december werden alle winnaars bekendgemaakt bij het programma State TV van BNN.

The Opposites gingen naar huis met de prijs voor Beste Groep en Beste Live Act. Big 2 werd gekozen als Best Producer. Kempi kreeg maar liefst vier awards, namelijk die voor Beste Solo Artiest, Beste Mixtape (Download: 3.1), Beste Single (Wakker In Du Cel) en Beste Album (Du Zoon).

Rook of the Year Sef en Beste DJ The Flexican, beiden lid van de formatie Flinke Namen, zijn officieel dan wel geen Top Notch artiest maar beiden zeker geen onbekenden van het label. Sef was het afgelopen jaar te horen op diverse Top Notch singles (Stuk, Tijdmachine, Me Nikes) en Flexican mixt dit jaar twee mixtapes voor het label (Op Volle Toeren en de Top Notch Extravaganza mixtape die eind december 2008 verschijnt).

Kees de Koning, oprichter van Top Notch, heeft al een theorie om de buitengewoon gunstige uitslag te verklaren: "Dit is niet meer normaal. Ik denk dat de jury is omgekocht om Top Notch verdacht te maken." Hoe het publiek zal reageren check je maandag 22 december in de Melkweg Amsterdam, dan treden er namelijk drie van de winnende artiesten op tijdens het exclusieve eerste evenement van de State Awards. Tijdens deze avond wordt ook de winnaar van de Life Time Achievement bekend gemaakt die door een kiescommissie wordt bepaald. Aanwezig zijn bij de eerste State Awards kan alleen op uitnodiging.

BNN organiseert de State Awards in samenwerking met State, Lijn5/FunX en Juize. Hiermee wil BNN de muziekcultuur een breder podium geven en zo een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse hiphopscene. De State Awards is tot stand gekomen doordat de Urban Awards en de Gouden Greep van Lijn5 de handen ineen hebben geslagen.

Kempi - Wakker In Du Cel
Ster advertentie
Ster advertentie