Music

Pop Smoke leeft voort met nieuw album 'Shoot for the Stars, Aim for the Moon'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Pop Smoke leeft voort met nieuw album 'Shoot for the Stars, Aim for the Moon'

Pop Smoke werd in februari op 20-jarige leeftijd doodgeschoten, maar via zijn muziek leeft de rapper nog altijd voort. Vandaag is zijn langverwachte album Shoot for the Stars, Aim for the Moon uitgebracht. Bij het hele proces was Pop's familie nauw betrokken, net als uitvoerend producent 50 Cent.

'Voor iedereen'

Manager Steven Victor schrijft op Instagram: "Pop's muziek is voor iedereen. Dit album is een viering van waar Pop naartoe ging en waar hij wilde zijn. Het was geweldig om samen met al onze vrienden, bekenden en helden aan het album te werken en we willen iedereen bedanken voor zijn steun."

Ontbrekende namen?

Op het nieuwe album staan zeventien tracks en twee oudere bonustracks. Er staan flink wat bijdrages van andere artiesten op, maar sommige fans laten op social media weten toch wat namen te missen. Zo worden onder anderen Young Thug, Gunna en Burna Boy als ontbrekende genoemd. Iemand anders schrijft: "Ik ben een beetje teleurgesteld dat er niemand uit Pop's buurt op staat." Wie er wel op het album staan, zijn Quavo, Lil Baby, DaBaby, Swae Lee, Future, Roddy Ricch, Tyga, Karol G, Rowdy Rebel, Lil Tjay en King Combs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe cover

Het uitbrengen van het album verliep niet helemaal vlekkeloos. Oorspronkelijk stond de release gepland voor 12 juni, maar dat werd uitgesteld wegens de anti-racismeprotesten die ontstonden na de dood van George Floyd. Daarnaast was er afgelopen week ook nog wat ophef over het ontwerp van de cover van het album. Veel fans waren totaal niet te spreken over het ontwerp van Virgil Abloh. Het zou er goedkoop en lelijk uitzien en daarom respectloos zijn. Het team van de overleden rapper besloot uiteindelijk om voor een nieuw ontwerp te kiezen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doodgeschoten
Pop Smoke bracht vorige zomer zijn debuutalbum Meet The Woo uit. Vooral de tracks Dior en Welcome To The Party zorgden voor een grote hype en er leek een veelbelovende carrière voor de talentvolle rapper klaar te liggen. Op 19 februari 2020 werd hij echter doodgeschoten bij een gewelddadige huisoverval. De toen 20-jarige Pop Smoke werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed aan zijn verwondingen. Zijn dood wist veel mensen van over heel de wereld te raken.

Ster advertentie
Ster advertentie