Music

Kempi openhartig over zijn heftige leven: "Ik ben mezelf verloren..."

foto: Video 3voor12 VPRO
  1. Newschevron right
  2. Kempi openhartig over zijn heftige leven: "Ik ben mezelf verloren..."

Je hebt het vast wel meekregen. Kempi werd vorige maand opgepakt nadat hij zijn ex-vriendin zou hebben bedreigd. Ondertussen is hij vrij en praat hij uitgebreid met 3voor12 over zijn verleden en over de toekomst.

ex-vriendin

Kempi kan niet teveel over de recentelijke gebeurtenissen met zijn ex-vriendin zeggen, omdat de rechter nog uitspraak moet doen. Wel vertelt Kempi over de relatie met zijn ex. Hij heeft het heel fijn met haar gehad. "Het was de mooiste nachtmerrie ever", vertelt hij. "We waren altijd samen, ze was mijn soulmate. We wisten dat het (relatie) niet meer kon en dat is het moeilijkste wat er is. Vooral als je nog emotioneel verbonden bent met elkaar. Het ging van kwaad tot erger..."

vervolgd

Jaren geleden verhuisde Kempi naar Eindhoven. Het ging toen slecht met zijn carrière. Er kwamen geen boekingen meer binnen en dus ook geen geld. "Ik had echt helemaal niets", vertelt hij. "Ik zat in een kaal huis met mijn (eerdere) vrouwtje en mijn kind". Kempi ging verder met zijn werk als pooier, maar het meisje waar hij mee werkte loog over alles. Op een dag kwam de politie aan de deur en kwam hij erachter dat het meisje minderjarig was. Hij besloot zich helemaal op zijn carrière te richten. Dat ging heel goed, totdat hij werd aangehouden en vervolgd voor de prostitutiezaak. "Toen ben ik mezelf verloren en sindsdien ben ik al heel lang mezelf niet meer."

judgen

Tegenwoordig is het makkelijker om geld te verdienen met muziek. Van aantal optredens kun je als hiphopartiest al rondkomen. Toch is dat voor Kempi anders: "Ongeacht mijn successen, word ik toch altijd geweigerd. Ik snap niet dat ik altijd afgerekend moet worden op mijn verleden! Ik keur echt niet alles goed wat ik heb gedaan...Als iemand uit de gevangenis komt, gaat hij naar huis en is zijn daad vergeten. Maar als ik uit de gevangenis kom, blijft het mij jaren achtervolgen".

de straat

Hij vindt ook dat veel mensen hun ogen sluiten voor de werkelijkheid. "De dingen die ik doe, gebeuren echt op de straat. Het zijn dingen die de doorsnee Nederlander niet begrijpt, omdat hij een negen tot vijf baan heeft. Maar je hebt ook de straat, waar niet naar gekeken wordt. Veel mensen weten niet waar je vandaan komt en wat voor een slechte start je hebt gehad in je leven."

Toekomst

Toch gaat Kempi de toekomst weer positief tegemoet. "Toen ik vast kwam te zitten (voor het delict met zijn ex-vriendin vorige maand) viel er een last van mijn schouders. Met de dagen voel ik mij weer mens worden en voel ik me weer mezelf worden. Dat voelt goed. Ik weet dat ik beter kan en beter zou moeten, dus daar ga ik aan werken".

Ster advertentie
Ster advertentie