Music

H.E.R.: "R&B staat voor rhythm and blues, maar blues is iets wat we nog missen"

  1. Newschevron right
  2. H.E.R.: "R&B staat voor rhythm and blues, maar blues is iets wat we nog missen"

Hoewel ze haar identiteit het liefst zoveel mogelijk geheimhoudt, werkt H.E.R. hard aan haar muzikale carrière. De zangeres werd als klein meisje al getekend, maar trapte haar carrière in 2016 officieel af met haar eerste EP, die ze naar zichzelf heeft vernoemd. Sindsdien heeft ze de aandacht getrokken van artiesten als Bryson Tiller en Alicia Keys. Op 18 maart stond de zangeres met een uitverkochte show in Paradiso en FunX-dj Sagid sprak haar over echte R&B, poëzie en haar nachtleven.

poëzie

H.E.R.'s carrière begon met het schrijven van poëzie. Deze teksten ontwikkelde ze later, met veel hulp en support van haar moeder, tot echte lyrics. Muziek heeft ze sindsdien altijd serieus genomen, maar de jonge zangeres besefte pas een paar jaar geleden dat muziek iets is wat ze hoort te doen.

"Muziek is geleidelijk aan steeds belangrijker geworden. Ik was sinds jongs af aan al bezig met optreden, maar sinds ik ongeveer zeventien ben, besef ik echt dat dit m'n carrière hoort te zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

echte r&b

In 2017 nam Bryson Tiller H.E.R. mee op zijn Noord-Amerikaanse Set It Off Tour als voorprogramma. De zanger is duidelijk een fan en spreekt positief over haar: "Ze is echte R&B terug aan het brengen." H.E.R. kan wel begrijpen wat hij met die uitspraak bedoelt, want zij vindt dat R&B puur en rauw moet zijn. Haar muziek probeert ze dan ook zo puur mogelijk te maken.

"Echte R&B is superrauw, emotioneel en bijna pijnlijk. Het staat voor Rhythm and Blues, maar blues is iets wat we nog missen. Ik denk dat hij bedoelde dat de emotie en de echte verhalen terugkeren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie