Music

Rico en Sticks over het nieuwe album van A Tribe Called Quest

  1. Newschevron right
  2. Rico en Sticks over het nieuwe album van A Tribe Called Quest

Afgelopen weekend kwam een nieuw album van A Tribe Called Quest uit. Na 18 jaar is de legendarische groep terug met het album 'We got it from Here... Thank You 4 Your service'. Op het album zijn onder andere Kanye West, Busta Rhymes en Kendrick Lamar te horen. Rico en Sticks kwamen langs bij De Wereld Draait Door om te vertellen over de magie van A Tribe Called Quest.

Positieve vibes

Grote artiesten als Pharrell Williams, Kanye West en Kendrick Lamar zijn schatplichtig aan A Tribe Called Quest, maar ook Rico en Sticks zijn geïnspireerd door de groep. Vooral het verkondigen van het alledaagse leven is iets wat beide jongens herkennen. De positieve boodschap van liefde verspreiden komt dan weer duidelijk terug bij mede-Zwollenaar Typhoon en zijn album 'Lobi da Basi'.

''Wij komen uit Zwolle. Dat is ook maar gewoon de provincie. Er is een lijn te trekken tussen wat zij deden en wat wij nu doen.''

Collectief geheugen

A Tribe Called Quest bestond oorspronkelijk uit Q-Tip, Phife Dawg, Ali Shaheed Muhammad en Jarobi. Hun hits als 'Check The Rhime', 'Scenario', 'Can I Kick It?', 'Left My Wallet in El Segundo' staan zelfs twintig jaar later nog in het collectieve hiphopgeheugen gegrift. In 1998 ging de groep door verschillende ruzies uit elkaar.

Tijdsgeest

De ziekte van Phife Dawg bracht de groep echter weer bij elkaar. Van november tot maart hebben de mannen gewerkt aan een nieuw album. Kort nadat het album afgerond was, overleed Phife Dawg aan de gevolgen van diabetes. Hoewel de vibe zeker vergelijkbaar is met die van twintig jaar geleden, sluit het album perfect aan bij deze tijd.

''Het is niet louter uit nostalgische overwegingen. Het is echt de tijdsgeest gevangen.''

Donald Trump

De inmiddels overleden Phife Dawg bleek een profetische gave te hebben. Nadat Trump langs kwam bij Saturday Night Live, werd hij door het volk ontvangen als een ware held. Phife waarschuwt Amerika, omdat het volgens hem wel eens helemaal verkeerd kan gaan. In het nummer 'Conrad Tokyo' rapt Phife over de mogelijkheid van het presidentschap van Donald Trump.

''Trump en de SNL-hilariteit. Het zijn lastige tijden, er is geen tijd voor komedie. Gooien met bloed is wat je doet, met de bullshit die je uitspuugt. Alsof dit land nog niet verpest is.''

Saturday Night Live

A Tribe Called Quest was afgelopen weekend ook te gast in een speciale aflevering van Saturday Night Live die werd gepresenteerd door Dave Chappelle. Hier traden ze op met onder andere het aangrijpende nummer 'We The People'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk het fragment met Rico en Sticks in De Wereld Draait Door hier terug:

Ster advertentie
Ster advertentie