Music

Hef: "Mixtapes zijn voor YouTube-rappers"

  1. Newschevron right
  2. Hef: "Mixtapes zijn voor YouTube-rappers"
Moeten rappers gratis tracks weggeven of hoor je als fan te betalen voor muziek? Hef kwam donderdagavond in #DiXte1000 met de gedurfde uitspraak: "Mixtapes zijn voor YouTube-rappers." In de show met Winne en Crooks vertelde Hef dat hij geen gratis muziek meer maakt, omdat alles geld kost: "We moeten beats betalen, engineers betalen en covers betalen. Dat kost allemaal geld."

Bloed, zweet & tranen
Winne is het met Hef eens: "Het businessmodel verandert, maar dat betekent niet dat je je muziek gratis aan moet bieden. Je muziek is nog steeds heel veel waard." Volgens Winne zijn er genoeg andere manieren waarmee je cd's kunt verkopen: "Je kan je cd's goedkoper voor vijf euro aanbieden of juist duurder voor honderd euro." Volgens Winne moeten fans en luisteraars je cd kopen omdat ze het je ook gunnen, zodat een artiest niet stopt met muziek maken en zijn huur kan betalen. "We staan hier als vakmannen. Het kost energie, tijd, bloed, zweet en tranen. En dankzij dat staan we nu hier (in de FunX studio)."Jay-Z & 50 Cent
"Ik kan me niet herinneren wanneer Jay-Z of 50 Cent zijn laatste gratis shit heeft weggeven. Ik denk dat we daar naartoe moeten," zei Hef in de show met Shay en Hassan. "Ik kost nu bijna 2000 euro per show en dat is waar je het geld vandaan haalt. Vroeger deed ik acht a negen shows en kostte ik minder en spendeerde ik dat allemaal. Nu geef ik mezelf een soort salaris en zet ik de rest opzij."

Ster advertentie
Ster advertentie