Music

Nieuw album van Aaliyah in de maak met features van Drake, Chris Brown en Future

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Nieuw album van Aaliyah in de maak met features van Drake, Chris Brown en Future

Op 25 augustus is het twintig jaar geleden dat Aaliyah kwam te overlijden. In de jaren na haar dood heeft de legendarische zangeres een grote invloed gehad op het R&B-genre. Zo is ze een inspiratiebron voor artiesten zoals Beyoncé, Chris Brown en Drake. De twee laatstgenoemde artiesten zijn niet alleen door de zangeres beïnvloed, maar staan zelfs op nog onaangekondigde tracks met haar. Na 20 jaar kunnen fans namelijk uitkijken naar een nieuw Aaliyah-album. Dat liet haar oom Barry Hankerson weten aan Billboard.

Beats van Timbaland

De 74-jarige Hankerson zegt dat het album bestaat uit veelal ongebruikte tracks die door Timbaland geproduceerd of opnieuw gemixt zijn. Daarnaast kunnen fans uitkijken naar gastbijdrages van Future, Chris Brown, Drake, Snoop Dogg, Ne-Yo en meer. Hankerson liet weten tevreden te zijn over de opnames van het nieuwe album. "Ik ben er blij mee. Het enige wat me tegenstond, was dat sommige mensen boos op me werden, omdat haar nieuwe muziek niet uitkwam op het moment dat zij dat wilden, maar daar heb ik mee leren leven. Daar kan ik niks meer aan veranderen."

Aaliyah Estate niet blij met nieuwe deal

Los van het aankomende album kunnen fans ook uitkijken naar haar oude albums die voor het eerst op streamingdiensten zullen verschijnen. Hankerson heeft namelijk een deal gesloten met platenmaatschappij Empire om Aaliyahs muziek opnieuw uit te geven. Daar is echter wel kritiek op aangezien de erven van Aaliyah niet tevreden zijn over het feit dat ze niet zijn geïnformeerd werden over de release van haar muziek. De Aaliyah Estate eist nu een volledig overzicht van alle inkomsten en de voorwaarden van de deal met Empire.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vanaf 20 augustus te streamen

Momenteel is alleen haar eerste album Age Ain't Nothing but a Number te streamen. Lang hoef je in elk geval niet meer te wachten om haar latere albums te kunnen beluisteren. Tussen 20 augustus en 8 oktober verschijnen alle albums die Aaliyah ooit heeft uitgebracht op streamingdiensten.

Ster advertentie
Ster advertentie