Music

Lil Kleine verdient volgens Quote iets meer dan bij een normale krantenwijk

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Lil Kleine verdient volgens Quote iets meer dan bij een normale krantenwijk

''Ik pak 60k per maand en zet 30k opzij.'' Dat vertelde Lil Kleine in een interview met Radio 538. Maar hoeveel geld heeft hij nu eigenlijk? Quote zocht het uit.

Huis en auto

Om zijn vermogen te schatten, werd er rekening gehouden met een aantal dingen. Afgelopen jaar kocht Jorik een gerenoveerde benedenwoning met garage in hartje Amsterdam, ter waarde van 900.000 euro. Uiteraard zal hij gewoon een hypotheek hebben afgesloten, met een maximum van € 1,5 miljoen. Ook schafte hij een Range Rover Sport aan, een auto met een vanaf-waarde van 100.000 euro. Het is echter niet zeker of hij de auto heeft gekocht of geleased.

Streams

Uit het jaarverslag van 2016 van de BV van Lil Kleine, Kleine Moeite, blijkt dat hij in een jaar tijd ongeveer € 360.000 verdient. Dit jaar kwam zijn tweede album Alleen uit, die al meer dan 220 miljoen keer is gestreamd. Zijn eerste album werd dit jaar ook nog eens 85 miljoen keer gestreamd. Bij elkaar leveren deze 300 miljoen streams op Spotify ongeveer € 1,8 miljoen op, waarvan 85% naar platenlabel Top Notch gaat. De Amsterdamse rapper houdt zelf nog ongeveer € 270.000 over.

Miljonair

Is Lil Kleine dus miljonair? Jep. Quote concludeert dat met deze inkomsten, plus de investering in zijn huis en de overige inkomsten via YouTube en iTunes, Lil Kleine over een vermogen moet beschikken van iets meer dan €1 miljoen.

Investeren of uitgeven?

Maar spaart hij eigenlijk wel iets? Als je Kleine volgt op social media, is het wel duidelijk dat hij maar al te graag bakken met geld over de balk smijt. Toch is zijn manager Nathan Moszkowicz niet bang dat hij niet goed met geld omgaat, vertelde hij eerder aan Quote. ''Hij investeert zijn vermogen verstandig.''

Champagne

Aan de Volkskrant liet Lil Kleine weten dat hij er altijd naar heeft gestreefd om rijk te worden. En niet om het te sparen, maar vooral ook om het uit te geven. Toch is het ook wel eens anders geweest.

''Als ik toen een tosti at, eet ik nu kreeft en als ik nu champagne drink, dronk ik toen cola. Ja, het leven was heel anders, daarvoor. Niet dat ik echt arm was, gewoon even rijk als elke normale jongen van 17 van wie de vader niet de baas van Albert Heijn is.''

Ster advertentie
Ster advertentie