Music

Cho: "Zelfmoord van m'n oma heeft een eerlijke muzikant van mij gemaakt"

  1. Newschevron right
  2. Cho: "Zelfmoord van m'n oma heeft een eerlijke muzikant van mij gemaakt"

Je kan het misschien niet geloven, maar Cho's langverwachte album Knock Knock 3 is uit! Cho en producer Spanker kwamen dat vanochtend vieren bij Fernando in Start. Samen gingen de artiesten heel diep in op de gloednieuwe nummers, van Cho's overleden oma tot het hele albumproces bij Spanker thuis.

"Het is de straat waar mijn oma woont. Mijn zusje keek mij aan en vroeg me ey is oma dood. Mijn body trillend, moeder gillend en mijn ogen rood. Wilde geen ja zeggen, maar ik wist dat sowieso..."

Zelfmoord oma

Op Knock Knock 3 rapt Cho in het gevoelige laatste nummer 'Aan De Kant' over de zelfmoord van zijn oma. Cho duikt diep in het verleden op de zeer persoonlijke track van een trieste gebeurtenis die hij als tienjarige jongen mee moest maken: "Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat ik op mijn debuutalbum mijn verhaal wil vertellen. Dit hoort daarbij." zei Cho in Start. "De zelfmoord van mijn oma heeft een eerlijke muzikant van mij gemaakt. Na haar dood ben ik pas gaan schrijven en mijn gevoelens uiten. Het was voor het eerst keer dat iemand in mijn omgeving dood ging. Ik had geen uitlaatklep en daarom schreef ik het van me af."

Chillen en werken

Cho woonde voor Knock Knock 3 een tijdje samen met Spanker om in een bepaalde vibe te komen. De rapper vertelde dat hij opnieuw geinspireerd moest worden en dat deed hij in Rotterdam bij Spanker op de bank. "Cho kwam naar Rotterdam om het album af te ronden," vertelde Spanker in Start. "Je moet je voorstellen dat we FIFA spelen, grapjes maken maar ook tussendoor echt serieus aan het album werken. Tijdens het chillen en grapjes maken komen we juist op de juiste ideeën. Beetje bij beetje wordt het dan een album."

Cho in het Engels

Cho dook ondanks op de remix van Lethal Bizzle's Wobble en dat proeft naar meer. "Ik wil er nog niet te veel over zeggen," zei Cho in Start maar het lijkt erop dat er veel meer Engelstalige muziek van Cho gaat komen en Spanker is er ook bij betrokken: "Ik ga Engels niet proberen, maar gewoon doen!" aldus Cho.

Cho - Knock Knock 3

Ster advertentie
Ster advertentie