Music

Videoclip Major Lazer & Showtek toont trieste verhaal van veel Syrische kinderen

  1. Newschevron right
  2. Videoclip Major Lazer & Showtek toont trieste verhaal van veel Syrische kinderen

'Believer' is een nummer van Major Lazer en het Nederlandse productieduo Showtek. Het nummer bevat samples van het nummer 'Good Swimma' van de Caribische band Freetown Collective. Vandaag werd ook de indrukwekkende videoclip van het nummer gereleased. De heftige videoclip gaat over de oorlog in Syrië en is geregisseerd door Christopher Louie.

monster

In de video zie je een Syrisch jongetje dat onder het puin bedolven ligt. Het jongetje gaat in zijn fantasie terug naar zijn dierbaarste herinneringen waarin hij samen met zijn familie en vriendjes is. Ondertussen wordt hij achterna gezeten door een soort monster. Aan het eind van de video wordt hij onder het puin vandaan gered.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inspiratie

In een interview legt de regisseur uit dat de videoclip geïnspireerd is door de bekende foto van de 5-jarige Omran Daqneesh.

"Hoe donker als het onderwerp ook is, het punt van de video is om de veerkracht van de jeugd te laten zien. En de hoop die wordt weergegeven door de gemeenschap die samen komt om slachtoffers uit het puin te halen."

Ster advertentie
Ster advertentie