Music

Fresku blijft creatief in de Maskerade

  1. Newschevron right
  2. Fresku blijft creatief in de Maskerade
Fresku heeft keihard gewerkt aan zijn nieuwe album Maskerade dat op 11 mei uitkomt. Hierop staan onder andere een samenwerking met Theo Maassen en Ali B. Hij vertelt in de FunX show Fresh 'n Up dat de titel Maskerade is afgeleid van de muziekwereld die oogt als een leuk feestje, maar eigenlijk een gemaskerd bal is. "Iedereen speelt daarin een rolletje en je moet meedoen aan het spel."

Groeien met pijn

Ondanks het grote gemaskerde bal gelooft Fresku dat hij anders blijft dan anderen, door creatief te zijn. Toch zijn er ook punten waar hij niet omheen kan. "Helaas komt er ook iets zakelijks bij kijken, omdat ik mijn kind moet onderhouden. Daar had ik nog mijn lessen te leren. Soms gaat groeien gewoon met pijn."

Zakelijke creatieveling

Fresku vergelijkt de opnames van Maskerade met een zware bevalling. De rapper vertelt Morad en Shay dat hij het moeilijk vond om zijn vorige album te overtreffen. Ook moest hij een paar zakelijke lessen leren. "Ik ben een creatieveling, iemand die in een fabriek heeft gewerkt en ineens zelfstandig ondernemer moet zijn." Fresku vertelt dat dit proces niet soepel verliep en hij daardoor in de afgelopen periode driemaal van manager is veranderd.

Manager/vriend

Fresku vertelt bij FunX dat hij heel lang één manager heeft gehad en het erg jammer vindt dat hij Kareem, zoals de manager in kwestie heet, ook als vriend is kwijtgeraakt. In een ander interview vertelde de rapper nog dat hij veel aan Kareem te danken heeft. "Hij leerde me dat je als je talent hebt, je een bepaalde werkethiek moet hebben. Dus niet dronken naar de studio gaan of wegblijven." Hij was als een soort halfbroer voor de rapper. Fresku denkt dat geld en een stukje status hun uit elkaar hebben getrokken. Beluister het onderstaande interview voor meer info over Maskerade en de groei van Fresku.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F42211995&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie