Music

De Lift: Gianno, Nino en Janna Haring (Afl.4)

  1. Newschevron right
  2. De Lift: Gianno, Nino en Janna Haring (Afl.4)
Het jonge talent Gianno staat deze maand in 'De Lift' met Nino en Janna Haring. Ze hebben samen een nieuwe versie opgenomen van het nummer Monsters, dat geschreven is door Janna voor Joop.nl. Monsters ging tijdens Buma Rotterdam Beats in première. FunX heeft Gianno rondom de release begeleid en al zijn belevenissen vastgelegd in een korte documentaire die binnenkort te zien is op FunX.fm.

De Lift is hét FunX platform voor onbekend talent. Hierbij ontstaat een spontane muzieksessie tussen onbekend talent en een ervaren artiest. In de eerste drie afleveringen gingen Yayz & Maikal X, Donna Lugassy & Baby en Faisal & Sabrina Starke hun voor.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/CzF7uu8S8RI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Naam: Gianno Sprockel
Leeftijd: 18 jaar
Woonplaats: Arnhem
Genre: hiphop
Website: nvt
Facebook: facebook.com/gianno.kracht
Twitter: twitter.com/giianno
Hyves: http://gkracht.hyves.nl
YouTube: n.v.t.
Soundcloud: nvt

Gianno

Gianno Sprockel is op Curaçao geboren, maar verhuisde op 5-jarige leeftijd naar Eindhoven. Hij maakte daar kennis met hiphop en de leefstijl sprak hem aan, omdat hij zich daarin meteen kon uiten, in plaats van zijn gevoelens jarenlang opkroppen. Gianno maakte op 13 jarige leeftijd al beats en merkte later op dat hij daar gevoel en talent voor heeft.

Wat ooit begon met het creëren van simpele beats die weinig overtuigend waren, kreeg volgens Gianno langzaam maar zeker vorm. Op zijn 14de schreef hij punchlines en metaforen onder de naam G-Kracht. Dat deed hij op zijn eigen beats om te kijken hoe het klinkt. Na allerlei positieve reacties werkte dit zo motiverend, dat de jonge Gianno besloot om zich te focussen op rappen.

Gianno verhuisde op 15 jarige leeftijd naar Arnhem. Hier kreeg hij de ruimte om zich te focussen op muziek. De jonge rapper wilde altijd inhoudelijke raps leveren. Eerlijk en jezelf zijn vindt hij belangrijk, want Gianno wil geen doorsnee-rapper zijn die over geld, zaken en bitches rapt.

Inmiddels is Gianno wat ouder en combineert hij het productiewerk met het rappen. Hij werkt hard en wil in de aankomende jaren veel meer van zich laten horen.

Janna Haring

Singer/songwriter Janna Haring zingt graag over haar dromen en diepgaande gedachten. Vaak zijn haar liedjes van oorsprong gedichten die ze zelf vorm heeft gegeven met haar prachtige stem en gitaar. Zij is dan ook het brein achter de track Monsters, die in de remix is gegaan met Gianno en Nino.

Nino

Nino is al vanaf jongs af aan bezig met het maken van hiphopmuziek. Hij begon de groep LSD en kende solo veel successen bij Goodlife Music, waar hij in 2006 tekende. Zo scoorde hij hits met Brainpower en The Partysquad en maakte hij de titelsong van de film Doodeind. Nino won dat jaar meerdere awards als Beste Nieuwkomer en daarom werd het voor hem een jaar om nooit meer te vergeten.

Na een Black Label Music-periode, succesvolle mixtapes en een track met The Outlawz bracht Nino zijn langverwachte debuutalbum 'Stille Wateren Diepe Gronden' begin 2012 uit. Daarop staan samenwerkingen met o.a. Winne, Blaxtar en Keizer. Natuurlijk vindt je daarop ook de FunX hits Superheld met Singa, Geboycot en Boven de Horizon met Edisila Rombley.
Ster advertentie
Ster advertentie