Naar homepage
Music

Wyclef zet zich in voor Haiti

  1. Newschevron right
  2. Wyclef zet zich in voor Haiti
Wyclef Jean is een project begonnen om zijn geboorteland Haïti te helpen. In het land braken vorige maand hevige voedselrellen uit. De Fugees-frontman is benaderd door de president van Haïti, Rene Preval, om ambassadeur van het eiland te worden en is daardoor erg populair in zijn vaderland.
In verschillende radiospotjes roept hij op tot orde en rust. Lees hier verder!

Met het initiatief moet in zes maanden tijd in totaal 48 miljoen dollar worden opgehaald voor het armste land van het gehele Amerikaanse continent.

Het geld wordt besteed aan voedseldistributie, werkverschaffing en hulp aan boeren in Haïti.
De actie van Wyclef Jean, getiteld 'Samen Voor Haïti', wordt door het VN-Wereldvoedselprogramma gesteund. Het project word gesteund door het ‘World Food Program’, het ‘Pan American Development Foundation’ en ‘Yele Haiti’; de liefdadigheidsinstelling van Wyclef. Het programma heeft als doel om per dag 1800 nieuwe banen te creëren, voedsel te brengen naar ongeveer 1,5 miljoen mensen en mest naar 55.000 boeren. Ook willen ze proberen om geld beschikbaar te stellen zodat mensen een klein bedrijf op kunnen starten.

Haïti, vaak aangeduid als ‘het armste land op het westelijk halfrond’, wordt al jaren geteisterd door geweld en criminaliteit met een flinke toename in de laatste paar weken. In de hoofdstad Port-Au-Prince zouden 36 mensen in maart en 30 in februari ontvoerd zijn in ruil voor losgeld.
AlJazeera interview met Wyclef over Haiti
{youtube}VusA6QTr2gA{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie