Music

Snoop Dogg dropt een gloednieuwe track van zijn aankomende EP

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Snoop Dogg dropt een gloednieuwe track van zijn aankomende EP

Guess who's back? Snoooop! Vrijdag dropt The Dogfather zijn nieuwe EP Make America Crip Again. Maar voordat dat zover is, maakt hij zijn fans blij met de nieuwe single 3's Company. Een echte Snoop Dogg track!

wiet

Er is één ding waar de hiphoplegende echt niet zonder kan: wiet. En daar gaat deze track over. Snoop Dogg rapt samen met Chris Brown en O.T. Genasis over wiet, drinken en dikke feesten. Terwijl de EP Make America Crip Again juist gaat over de huidige problemen van de Verenigde Staten. Zo gaan de andere tracks bijvoorbeeld over racisme en politiegeweld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

crip(s)

De titel van de EP verwijst naar De Crips, een bende uit de stad Compton, vlakbij Los Angeles. De Crips zijn vooral bekend door de enorme bendeoorlogen in de stad. Snoop Dogg is zelf een bendelid van De Crips. Hij vertelt aan de Huffington Post dat de titel niet naar het geweld van de bende verwijst, maar naar "jonge zwarte mannen in verarmde gebieden die hun communities helpen en voor zichzelf zorgen, omdat de maatschappij hen aan hun lot heeft overgelaten". De bendeleden van De Crips dragen altijd blauwe kleding, bijvoorbeeld een blauw shirt of de bekende blauwe bandana. Daarom is de cover van de EP blauw.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maakt Snoop Doggy Dog de beste bangers? Stem dan op hem bij de DiXte 1000!

Ster advertentie
Ster advertentie