Music

Lil Wayne album (weer) uitgesteld!

  1. Newschevron right
  2. Lil Wayne album (weer) uitgesteld!
Als je FunX de laatste tijd in de gaten hebt gehouden dan weet je dat Lil' Wayne binnenkort met zijn zevende studio album Rebirth uitkomt. Het album dat nu bekend staat als Lil' Wayne's rockalbum wordt al een tijdje vooruitgeschoven. De eerste geplande datum was 7 april. Daarna werd 19 mei als datum geprikt, dat dit ook dezelfde datum is als de dag dat Eminem's release uit zal komen zou de reden van het wederom verschuiven niet zijn. De nieuwe datum is nu 23 juni.


Volgens zijn label heeft dit te maken met het gebruik van samples waar nog toestemming van de rechthebbenden voor nodig is.

Rechtzaak
Lil Wayne is geen onbekende met rechtzaken met betrekking tot het zonder toestemming gebruiken van muziek van anderen. De fundering van hiphop berust op het gebruik van samples en sinds mid-jaren negentig is de wetgeving hiervoor alsmaar strenger geworden naarmate steeds meer, met name hiphop-, artiesten muziek gingen hergebruiken. Zo heeft Lil Wayne momenteel een rechtszaak lopen voor het gebruiken van een gedeelte uit het nummer 'Once' van Karma-Ann Swanepoel.

Beluister beiden tracks:

Karma-Ann Swanepoel - Once

{audio}http://www.splashbus.nl/once.mp3{/audio}

Lil Wayne - I Feel Like Dyin'

{audio}http://www.splashbus.nl/ifeellikedyin.mp3{/audio}

FunX geeft tot 1 mei in het kader van de Hiphopweek en de Week van de Vrijheid kaarten weg voor het concert van Lil Wayne dat hij op 9 juli in de HMH te Amsterdam zal geven. Check it out!

Bekijk het optreden van Lil Wayne bij de succesvolle Amerikaanse talkshow The View:

Ster advertentie
Ster advertentie