Music

Perquisite genomineerd voor Gouden Kalf

  1. Newschevron right
  2. Perquisite genomineerd voor Gouden Kalf
Tijdens de talkshow van het 29e Nederlands Film Festival bekendgemaakt dat Perquisite genomineerd is voor een Gouden Kalf voor zijn muziek voor de film 'Carmen van het Noorden' die vorige week donderdag in première ging op het festival. 'Carmen van het Noorden' is de eerste speelfilm waar Perquisite de muziek voor heeft gecomponeerd. De andere genomineerden in de categorie Beste Muziek zijn Fons Merkies en Vincent van Warmerdam.

Uit het nominatierapport: "In een film gebaseerd op de plot van een opera moet muziek wel een hoofdrol spelen. Perquisite lost die verwachting op uiterst plezierige wijze in. Het is een schoolvoorbeeld van de manier waarop een film dynamiek kan ontlenen aan de muziek." De jury presenteerde de genomineerden na het zien van 67 filmproducties in competitie. De winnaars van de Gouden Kalveren zullen aanstaande vrijdag bekend worden gemaakt tijdens het gala van de Nederlandse Film in Utrecht.

Perquisite heeft voor de soundtrack van Carmen van het Noorden, naast alle instrumentale muziek gecomponeerd te hebben, samengewerkt met de top van de Nederlandse Hip Hop-scene waaronder Jiggy Djé, Duvel, GMB, Turk, Sticks en Typhoon. Ook hoofdrolspeelster Sanguita Akkrum zingt op twee nummers mee.

Ster advertentie
Ster advertentie