Music

Simon Cowell betaalt 200.000 euro voor operatie van Britain's Got Talent-kandidate

  1. Newschevron right
  2. Simon Cowell betaalt 200.000 euro voor operatie van Britain's Got Talent-kandidate

Simon Cowell, jurylid van Britain's Got Talent, leerde de 15-jarige danseres Julia Carlile kennen tijdens de auditie van dansgroep Just Us'. Julia was één van de leden van de groep en vertelde daar waarom ze zou graag wou meedoen aan de talentenshow.

''Ik heb scoliosis, een vergroeiing in mijn rug. Ik kan sneller ongelukken krijgen en ik moet snel geopereerd worden. Na de operatie kan ik niet dansen, dus dit is mijn laatste kans.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nooit meer dansen

Simon Cowell was zo onder de indruk van haar verhaal en de danstalenten van de groep dat hij besloot de operatie te betalen. Als ze niet zou worden geopereerd, zou dat namelijk betekenen dat ze nooit meer zou kunnen dansen.

Backstage

Het gerucht dat Cowell de operatie zou betalen dook al eerder op, maar het was nog niet bevestigd. Gisteren trad kandidate Julia met haar dansgroep op in Liverpool. Daar vertelde Julia over de bijzondere gift: "Simon kwam backstage naar ons toe en vertelde dat hij de operatie zou betalen. Ik kon mijn oren niet geloven."

Speciale operatie

Vrijdag vertrekt Julia naar New York voor de operatie. De danseres krijgt een koord in haar rug waaraan schroeven worden bevestigd. Op die manier kan ze binnen zes weken weer lopen. Met een standaardoperatie zou ze pas na zes maanden hersteld zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie