Music

FunX Talent-finalist Bouzzy de DiXte met meertalige track ‘Had Lila’

foto: Spotify: Bouzzy
  1. Newschevron right
  2. FunX Talent-finalist Bouzzy de DiXte met meertalige track ‘Had Lila’

Bouzzy was een van de deelnemers van het afgelopen seizoen van FunX Talent. Hij wist het tot de finale te schoppen, waar hij de track Had Lila deed. Hij kreeg van de jury toen een 8,4 voor zijn performance, wat net niet hoog genoeg was om de winst te pakken. Toch koos de Marokkaanse Belg ervoor om de track uit te brengen en dat is een goede keus geweest, want daarmee is hij nu de hele week de DiXte.

Meerdere talen

Het intro van Had Lila is ingesproken door Bouzzy’s moeder, die Marokkaans spreekt. De tune is verder gezongen door hemzelf in zowel het Arabisch, Nederlands en Spaans.

Grote artiest

In 2018 dacht Sevn Alias al dat Bouzzy groot zou kunnen worden, ondanks dat hij toen pas één jaar in de rapgame zat. "Ik denk dat hij het zeker in zich heeft om een grote artiest te worden," zei hij in een video van TopNotch. Datzelfde jaar tekende Bouzzy bij TopNotch, waarmee hij tot de dag van vandaag nog steeds samenwerkt. Nu Bouzzy drie jaar in de game zit, heeft hij al grote samenwerkingen op zijn naam staan met onder anderen F1rstman en Fraasie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

FunX Talent

Tijdens het afgelopen seizoen van FunX Talent deed de artiest uit Mechelen naast een eigen track ook covers van andere artiesten. Zo deed hij in de halve finale een cover van de track Why van Valsbezig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie